Logo deteylinger.nl
Foto:
Voorhout

Weer hoop voor project voor woningen spoedzoekers aan Teylingerdreef

  Politiek

Voorhout • Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft B&W laten weten dat de gemeente een eenmalige uitkering ontvangt voor het project ‘Teydelijk’ van 273.000 euro. Dit is de naam van het beoogde woonproject aan de Teylingerdreef in Voorhout naast het parkeerterrein voor vrachtwagens om onder andere ‘spoedzoekers’ tijdelijk een onderkomen te verschaffen.

Door Nico Kuyt

De uitkering is een stimulering van het Rijk voor het huisvesten van kwetsbare doelgroepen. Goede tijdelijke huisvesting voor hen is door de coronacrisis nog moeilijker en noodzakelijker geworden in verband met contactbeperkingen. Bij slechtere huisvesting is het risico op verspreiding van het virus groter.

Het ministerie heeft dit jaar 50 miljoen euro beschikbaar gesteld om de bouw te versnellen. Het project in Teylingen voldeed aan de voorwaarden en de subsidie is toegekend. Het geeft een extra stimulans aan het project. De projectontwikkelaar Camelot Real Estate had zich namelijk uit het project teruggetrokken omdat het financieel niet rond te breien was.

B&W gaat verder met het verkennen van de mogelijkheden om het project vorm te geven. Daar helpt de subsidie bij.

Meer berichten