Geen voorstel voor bezuinigen op pontje
Logo deteylinger.nl
Foto: Esdor van Elten
Warmond

Geen voorstel voor bezuinigen op pontje

  Politiek

Teylingen • In de verslaggeving over de door de gemeenteraad gehouden begrotingsvergadering is een fout geslopen. Het betrof het pontje over de Zijl.

Door Nico Kuyt

Het artikel meldde dat het CDA en Groen en Leefbaar Teylingen (GLT) een voorstel hadden ingediend om onder andere te bezuinigen op de vernieuwing van het pontje over de Zijl. Dit is onjuist. “Het CDA is niet voor bezuinigen op het nieuwe pontje over de Zijl. Sterker nog, wij pleiten voor het handhaven van een nieuw of het bestaande pontje”, aldus Peter Scholten (CDA).

Schipper James zond in juni via Scholten een brief aan B&W en gemeenteraad met een aantal redenen voor de gemeente om de pont over te nemen en daarmee het voortbestaan van de verbinding veilig te stellen. Om de gemeente de kans te geven de pont in stand te houden en een geschikte schipper te vinden, was hij bereid na zijn pensioen nog een jaar extra door te varen. Wethouder Heleen Hooij heeft daarna contact gezocht met de schipper om in overleg een plan van aanpak op te stellen. B&W komt met een raadsvoorstel en dan gaat de gemeenteraad besluiten over de pont (opgeknapt of nieuw) inclusief de kosten die daaraan zijn verbonden. “We zijn dus niet voor een bezuiniging, maar wachten op een raadsvoorstel waarin alle bijzonderheden zijn opgenomen, zodat we tot een afgewogen besluit kunnen komen”, besluit Scholten in een reactie op het artikel. De verslaggever betreurt de omissie hierin.

Meer berichten