Handhaving tegen paardenwei in polder
Logo deteylinger.nl
<p>Twee paarden raken hun plek kwijt aan de Eerste Elsgeesterweg. De paarden op de foto zijn niet de dieren waarover het in het artikel gaat.&nbsp;</p>

Twee paarden raken hun plek kwijt aan de Eerste Elsgeesterweg. De paarden op de foto zijn niet de dieren waarover het in het artikel gaat. 

(Foto: pr.)
Voorhout

Handhaving tegen paardenwei in polder

  Politiek

Voorhout • De handhaving van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) van een paardenwei aan de Eerste Elsgeesterweg heeft een gezin in de pen doen klimmen. De grond moet teruggezet worden naar bollengrond en daardoor raken hun twee paarden ontheemd.

door Nico Kuyt

Het gezin schreef een noodkreet aan de gemeenteraad. Onlangs kwam de verhuurder met de mededeling langs dat zij een andere plek moeten zoeken voor de dieren. De GOM handhaaft streng en de brief die de verhuurder hen liet lezen, klonk zonder pardon. “Onze grote zorg is nu, nu er door heel de Bollenstreek streng wordt gehandhaafd, weinig mogelijkheden zijn om uit te wijken naar een andere plek. Waar kunnen wij met onze dieren terecht? Moeten wij ze uiteindelijk noodgedwongen verkopen, of misschien zelfs laten euthanaseren omdat er geen andere optie is?”, zo leest het schrijven. Voor de paarden is het verhuizen ook erg stressvol. Ze lopen nu vrolijk 24/7 buiten, een manier van paarden houden die voor hen de meest betaalbare is. Een stal is financieel niet haalbaar. De polder is ook een heerlijk stuk natuur, zo geven zij aan. Mede door de daar aanwezige volkstuinen en paardenweitjes zijn er ieder seizoen vele soorten vogels, zoals patrijzen, en insecten. “Er is al zo weinig open natuur omdat we in een dichtbevolkte Randstad wonen. Ik hoop dat u onze noodkreet begrijpt! Wij doen een beroep op uw menselijkheid!”, zo besluit de brief. Bij het ter perse gaan was nog niet bekend of de geplande inspraak van de schrijfster in de raadscommissie Ruimte van 12 januari heeft plaatsgevonden. De brief is wel opgenomen op de agenda als ingekomen stuk.

Meer berichten