Vrees voor verlies van parkeerruimte oude Plus
Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Voorhout

Vrees voor verlies van parkeerruimte oude Plus

  Politiek

Voorhout • Omwonenden van de oude Plus-locatie op Herenstraat 66 - 68 zijn bang dat de parkeerplekken op het terrein voor hen gaan verdwijnen. En dat terwijl er nog steeds een grote parkeerdruk is in de omgeving, die ook wel meer aandacht van de gemeente kan gebruiken. Middels een burgerinitiatief, met een petitie, willen zij hun vrees nogmaals onder de aandacht brengen. Dit willen zij op donderdag 28 januari in de gemeenteraad doen.

Door Nico Kuyt

De buurtbewoners uit de Boerhaavestraat, Herenstraat, Margrietstraat, Willem Botsstraat, Prins Bernhardstraat, Marijkestraat, Julianalaan, Ter haar Romenystraat, Mgr. Broerestraat, Beatrixstraat en Dinsdagse Wetering geven aan dat zij al jaren kampen met de parkeerproblematiek. Hun zorg richt zich op twee zaken, namelijk dat het probleem in hun straten op dit moment door de gemeente in hun ogen niet meer wordt erkend en er wordt afgezien van de aankoop van het parkeerterrein van de oude Pluslocatie. “Hierdoor zullen 32 parkeerplekken verdwijnen en dit zal leiden tot een torenhoge parkeerdruk op de omliggende straten zoals eerder ervaren in het verleden”, zo leest de petitie.

In de Centrumvisie zijn ooit oplossingen aangedragen voor de parkeerdruk waaronder de aankoop van de parkeerplekken bij de oude Plus. “Wij willen de gemeente hier graag aan houden en er voor zorgen dat de ons beloofde Centrumvisie wordt uitgevoerd om grote problemen in de toekomst te kunnen voorkomen in Voorhout”, schrijven zij en vragen de omwonenden, winkeliers en andere dorpsbewoners de krachten te bundelen om de ervaren parkeerproblemen en overlast nogmaals onder de aandacht te brengen bij de gemeente.

Meer berichten