Aanpak wateroverlast Park Molentocht in de maak
Logo deteylinger.nl
Foto: pexels.com
Voorhout

Aanpak wateroverlast Park Molentocht in de maak

  Politiek

Voorhout • B&W maakt op dit moment een plan van aanpak om de wateroverlast van ‘Park Molentocht’ in Hooghkamer op te lossen. Het gaat daarbij om het Strausspark en Vivaldipark en de aangrenzende fietspaden.

door Nico Kuyt

Voor het plan van aanpak zijn twee onderzoeken nodig. Het onderzoek naar de grondstructuur en waterstand is vrijwel afgerond. Dan is er nog een onderzoek naar het draineren, dat binnen twee weken gereed komt. Hieruit komen drie mogelijke scenario´s die het overtollige water op een juiste wijze afvloeien en waaruit een keuze kan worden gemaakt. De scenario´s variëren wel wat in prijs.

Wanneer het plan van aanpak met de gemeenteraad wordt gedeeld, daarover kon wethouder Heleen Hooij nog geen toezegging doen, maar ze gaat uit van twee maanden. Intussen wordt het nog een ´uitdaging´ als de sneeuw dooit en de fietspaden overlopen, zo meldde de wethouder in de raadscommissie Ruimte aan raadslid Edith Alkemade (D66), die over de wateroverlast vragen had gesteld. Het probleem loopt al zo´n twee jaar. Als noodoplossing is er een geul gegraven naast het fietspad aan de Componistenlaan en zijn de paddenschermen langs de Lelie verwijderd om het overtollig water af te kunnen voeren. Op basis van het plan van aanpak moet er nu een duurzame oplossing komen.

Meer berichten