Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

PvdA-kandidaat fietst langs bij Elsgeesterhof

  Politiek

Voorhout • 2021 is niet alleen een verkiezingsjaar, het is vooral ook het ‘Nationaal Jaar vrijwillige inzet’. Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn, nr. 38 op de lijst van de Partij van de Arbeid, fietst 1000 kilometer door het land om groene vrijwilligers en hun initiatieven te bezoeken. Op woensdag 24 februari om 10.00 uur bezoekt ze zelfoogsttuin de Elsgeesterhof in Voorhout. 

Dinsdag 23 februari gaat deze fietstour ‘De Groene 1000’ van start en 12 dagen later, op zaterdag 6 maart hoopt Van Duijn te finishen. Om Corona-proof toch de verbinding te zoeken in het land, is de fiets een gezond middel. Tijdens de fietstocht wil ze graag langsgaan bij een aantal groene initiatieven en natuurlijk de mensen die hieraan bijdragen. “Ik geniet echt van de gedrevenheid van vrijwilligers en laat me er regelmatig door inspireren om de handen uit de mouwen te steken,” aldus een enthousiaste Van Duijn.

Ideeën 

Tijdens deze fietstocht ‘De Groene 1000’ zal Van Duijn het gesprek aangaan met voorbijgangers over een eerlijke toekomst, betaalbare woningen en een samenleving waarin we allemaal onze bijdragen leveren en elkaar helpen, zoals ook het PvdA plan voor Nederland is. Van Duijn: “Ik verbind graag deze plannen met de duurzame gedachte die onze samenleving eerlijk en leefbaar houdt voor nu en voor toekomstige generaties. Ik ben heel benieuwd naar wat de mensen onderweg hier voor ideeën over hebben.”

Oproep

Ken jij mooie mensen en initiatieven die zorgen voor een gezonde groene leefomgeving. Laat dat dan weten, Marieke fietst er graag naar toe om hier even bij stil te staan en waar het kan nog een handje te helpen. Neem contact op via Mariekefietst@gmail.com of kijk voor meer informatie op www.pakdekans.nl/DeGroene1000.

Meer berichten