Logo deteylinger.nl
<p>De boerderij aan de Leidsevaart is begin 2020 verkocht. | Foto: archief</p>

De boerderij aan de Leidsevaart is begin 2020 verkocht. | Foto: archief

(Foto: MV)
Voorhout

Vragen blijven rond verkoop boerderij aan Leidsevaart

  Politiek

Voorhout • De verkoop door de gemeente van de boerderij aan de Leidsevaart 3(A) blijft vragen oproepen. Een voormalige potentiële koper heeft de gemeenteraad aangeschreven en daarin betwist hij de ‘openbare verkoop’ en taxatie van het pand, maar wenst de nieuwe bewoners er veel geluk in.

door Nico Kuyt

Volgens B&W is er niets mis met de verkoop geweest. Het is van de hand gedaan in een openbare verkoop en de hoogste bieder heeft het gekocht. De woning is door de gemeente aangekocht vanwege de uitbreiding van sportpark Elsgeest en de verbreding van de Leidsevaart door de provincie, maar de woning was daarvoor niet nodig. Het gebouw bleek nog in een zodanige staat dat een verkoop het meeste nut had. Maar sindsdien leven er vragen rond de verkoop. De fractie van het CDA stelde onlangs vragen bij het van de hand doen van de woning, maar volgens B&W is alles volgens de regels verlopen. De partij wilde onder andere weten waarom de verkoop, die begin 2020 is afgerond, niet in de gemeenteraad was besproken. In het antwoord op de vragen geeft B&W aan bevoegd te zijn tot verkoop zonder consultatie van de gemeenteraad. Het is namelijk een privaatrechtelijke rechtshandelingen van een categorie die bij B&W ligt.

Maar recent heeft een inwoner een brief aan de gemeenteraad gestuurd die weer een ander geluid doet horen. Sinds het vernemen van het in de verkoop gaan heeft deze dagelijks de lokale kranten en Funda in de gaten gehouden om te kijken wanneer het object te koop kwam, want het leek hem ideaal als een soort kangoeroe-woning om samen met de schoonouders, een paard en wat geiten aan te kopen. Maar plotseling bleek deze echter verkocht. De verkoopprijs verwekte eveneens enige verbazing, want zij hadden er wel 2 ton bovenop willen gooien. In vergelijking met het naar hun woorden ‘mediacircus’ van de verkoop van de ambtswoning van de burgemeester, vinden zij de verkoop van de boerderij wel wat te weinig gepromoot. Er was op diverse kanalen ook niets van terug te vinden. Wat de gemeenteraad hierover vindt, zal in de komende vergaderingen blijken.

Meer berichten