Logo deteylinger.nl
<p>Marieke van Duijn, Paul Witteman (PvdA Teylingen) en Ingrid Verdegaal (Elsgeesterhof). | Foto: pr.</p>

Marieke van Duijn, Paul Witteman (PvdA Teylingen) en Ingrid Verdegaal (Elsgeesterhof). | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

Fietstocht langs Elsgeesterhof

  Politiek

Voorhout • Om in tijden van corona toch de regio in te kunnen om de mensen te ontmoeten, is de nr. 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgefietst. Marieke van Duijn is langsgegaan bij vrijwilligersinitiatieven en mensen die zich inzetten voor een duurzame, gezonde en sociale leefomgeving en wil graag de verhalen uit de streek horen.

De Groene 1000 - een tocht van twaalf dagen door heel Nederland – werd zaterdag 6 maart afgesloten met 1122 kilometer op de teller. Onderweg werden groene initiatieven bezocht. Van Duijn ontmoette in deze verkiezingstijd veel betrokken vrijwilligers die hun leefomgeving duurzamer, gezonder en socialer maken. Ze vroeg ook de mensen een videoboodschap in te spreken zodat ze die weer kon doorgeven aan de volgende, wat een leuk verbindend effect geeft.

Zelfoogsttuin

In Teylingen werd Van Duijn warm ontvangen bij de nieuwe locatie van de Elsgeesterhof. Deze zelfoogsttuin is een succesvol initiatief en wil aan de ’s Gravendamseweg verder groeien. Hiervoor is bij de gemeente een tijdelijke omgevingsvergunning aangevraagd. Paul Witteman (PvdA Teylingen) was ook aanwezig bij het bezoek. Witteman: “We staan zeer positief tegenover de Elstgeesterhof aan de ’s Gravendamseweg. Op deze manier kan een stuk grond dat niet rendabel is als bollengrond, open gebied blijven. Alle stukjes grond binnen Teylingen die niet worden gebruikt als bollengrond, kunnen worden gebruikt als volkstuin of paardenweide.”

Duurzame leefomgeving

Van Duijn: “Het is bij elk initiatief weer geweldig om te zien dat zoveel mensen hun steentje bijdragen aan een gezonde, duurzame en sociale leefomgeving in hun buurt. Ook het optimisme waarmee dit gebeurt, ondanks deze moeilijke tijd is mooi. Belangrijk dat overheden waar nodig dit ondersteunen, zodat het kan blijven bestaan!”.

Meer berichten