Onvrede over parkeren in Burgemeester Ketelaarstraat
Logo deteylinger.nl
Foto: Elske van der Valk
Warmond

Onvrede over parkeren in Burgemeester Ketelaarstraat

  Politiek

Warmond • Een inwoner heeft in een mail aan de gemeenteraad zijn ongenoegen geuit over de parkeersituatie in de Burgemeester Ketelaarstraat.

door Nico Kuyt

De Speelweide is een heel favoriete plek in Warmond bij schaats- en zwemweer. Afgelopen winter, toen er geschaatst kon worden, zag het in de Burgemeester Ketelaarstraat dan ook zwart van de mensen en werd er door twee politieagenten druk boetes uitgeschreven, zo schildert de schrijver. “Dan wordt onze buurman van 80 beboet, omdat hij nergens zijn auto kwijt kan, omdat er simpelweg geen parkeerplekken meer zijn door uw gemeentebeleid. En bij Fort Marina hebben ze een enorm leeg parkeerterrein met een hek ervoor. Het parkeerterrein bij Fort Marina loopt nog verder door, daar was het parkeerterrein volledig leeg.” De schrijver geeft aan dat het parkeerterrein bij Fort Marina toch openbaar zou moeten zijn. Hij verzoekt de gemeente de gele strepen in de Burgemeester Ketelaarstraat weg te halen, want deze zorgen voor nog minder parkeerplaatsen. En het hekwerk van Fort Marina weg, of anders helemaal naar achteren zodat het terrein Bolderberg weer openbaar parkeerterrein kan worden.

Toegankelijk

In 2019 zijn er in de raadscommissie Ruimte al eens vragen gesteld door destijds PvdA-raadslid Joost van Doesburg over het openbaar toegankelijk zijn van Fort Marina. B&W gaf toen aan dat, ook na de plaatsing van de twee toegangspoorten, Fort Marina publiekelijk toegankelijk blijft. Voetgangers en fietsers kunnen, al dan niet lopend met de fiets aan de hand, via de opening naast de entreepoorten het terrein vrijelijk betreden. “Bezoekers met een auto moeten zich wel melden en kunnen dan worden toegelaten. De reden ligt hierin dat het hier gaat om particulier gebied, waar het parkeren bedoeld is voor de eigenaren en hun bezoekers en daarom het hek”, was destijds het antwoord van B&W.

Meer berichten