Logo deteylinger.nl
<p>| Foto: pr./pixabay.com</p>

| Foto: pr./pixabay.com

(Foto: pixabay.com)
Sassenheim

Gemeente verkoopt deel van grond Bloementuin voor sociale woningbouw

  Politiek

Sassenheim • De gemeente Teylingen verkoopt een deel van de gronden in het woningbouwproject Bloementuin aan Woonstichting Stek. Met deze grondverkoop zet de gemeente een belangrijke stap naar het ontwikkelen van een nieuwe wijk met een gevarieerd woningaanbod voor iedereen in een aantrekkelijke woonomgeving.

In Bloementuin komen 86 woningen, 50 appartementen en 36 woningen. Dertig van de 86 woningen worden in de sociale sector gerealiseerd. De nieuwe wijk wordt straks een rustige, groene leefomgeving met veel water. De nieuwe woningen worden duurzaam ontwikkeld. Zo krijgen ze geen gasaansluiting en worden ze energiezuinig gebouwd (0 of plus op de meter) en met duurzame materialen.

Bloementuin ligt ruwweg tussen de Parklaan, Narcissenlaan, Gladiolenstraat, Mondriaanlaan en Rembrandtlaan in Sassenheim. Het gebied is eigendom van de gemeente. Op deze plek stonden vroeger gymzalen, een dansschool en het gebouw De Ankerplaats. Deze gebouwen zijn gesloopt. Ook lag er het tennispark van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV), dat een nieuw onderkomen heeft gekregen op sportpark Roodemolen.

Sociale woningbouw in Bloementuin
De gemeente en Stek zijn overeengekomen dat een appartementengebouw met ongeveer 30 sociale appartementen op de hoek van de Parklaan en Narcissenlaan wordt gebouwd. Het gaat om sociale appartementen met uiteenlopende sociale huurklassen.

Wethouder Marlies Volten: ‘We zijn verheugd dat we in goede samenwerking met Stek op deze mooie plek in de gemeente een belangrijke doelgroep op de woningmarkt kunnen bedienen met het ontwikkelen van betaalbare woningen’. 

Planning

Voor de 56 vrijesectorwoningen in Bloementuin bereidt de gemeente momenteel een aanbestedingsprocedure voor. De verwachting is dat die halverwege dit jaar van start gaat. Het voorontwerpbestemmingsplan Bloementuin is afgelopen april voorgelegd aan de betrokken instanties, zoals het Hoogheemraadschap van Rijnland, de provincie en de brandweer. Zij konden op het plan reageren. In oktober kan iedereen het ontwerpbestemmingsplan Bloementuin bekijken en erop reageren. Waarschijnlijk wordt het bestemmingsplan in het eerste kwartaal van 2022 vastgesteld. Vervolgens start de bouw van de woningen en de aanleg van de openbare ruimte. Oplevering van de woningen wordt verwacht in 2023.

Meer berichten