Logo deteylinger.nl
<p>De Postwijkkade (links) en de Zandslootkade gezien vanaf de Oude Post brug aan de Hoofdstraat.</p>

De Postwijkkade (links) en de Zandslootkade gezien vanaf de Oude Post brug aan de Hoofdstraat.

(Foto: pr.)
Teylingen

Trilokaal stelt vragen over mogelijk gesjoemel met ligplaatsen boten

  Politiek

Sassenheim • Hebben personen met een bootje een gratis ligplaats toegewezen gekregen? Deze signalen zijn bij raadslid Frans van Swieten (Trilokaal) ingekomen. Hij stelde hierover vragen aan B&W.

Door Nico Kuyt

Van Swieten wil er het fijne van weten. Liggen er boten aan publieke kades zonder vergunning of met vergunning zonder dat zij daarvoor de bijbehorende kosten betalen? Volgens de gemeentelijke regeling is een vergunning niet overdraagbaar, maar berichten hebben de fractie bereikt dat personen, die geen boot meer hebben, de ligplaats voor een veel hoger bedrag doorverhuren. Ook blijken er mensen te zijn die de ligplaats aanhouden, terwijl ze inmiddels zijn verhuist en geen boot meer hebben liggen en dat is gezien de huidige vraag naar ligplaatsen volgens Van Swieten zeer ongewenst.

Hij wil weten of voor elke plek de eigenaar van een vaartuig bekend is bij de gemeente en wat Teylingen doet om doorverhuur van een ligplaatsvergunning te voorkomen. Hoe is de controle op het niet overdraagbaar zijn van de vergunning ingericht? En heeft de gemeente wel in beeld om hoeveel gevallen het gaat? 

De gemeente geeft volgens de regeling een vergunning af voor boxen van 7,5 meter. Aan de Industriekade in Sassenheim zijn de boxen geschikt voor pleziervaartuigen tot 10 meter en een tweetal tot 13 meter. Voor de kernen Warmond en Voorhout kunnen geen vergunningen worden verleend omdat er geen locaties zijn aangewezen. Een ligplaatsvergunning is voor de gemeente een schaarse vergunning. Dit is een vergunning waarvan er maar één of een beperkt aantal kan worden verleend, terwijl er meer aanvragers zijn. Reden voor een nauwgezet kijken hoe het wel loopt, aldus Van Swieten.

Meer berichten