Logo deteylinger.nl
<p>Ineke van Steensel.&nbsp;</p>

Ineke van Steensel. 

(Foto: pr.)
Sassenheim

Ineke van Steensel doet tijdelijk stapje terug bij Hoogheemraadschap

  Politiek

Sassenheim • Ineke van Steensel is vanwege gezondheidsredenen tijdelijk afgetreden als hoogheemraad van Rijnland. Op deze manier krijgt zij voldoende tijd om goed te herstellen. De Sassenheimse blijft als VVD-lid actief binnen de Verenigde Vergadering (VV) van het hoogheemraadschap.


Ineke van Steensel treedt af voor een periode van zestien weken met ingang van 30 juni. Op woensdag 30 juni is fractievoorzitter Bas Knapp door de VV benoemd als hoogheemraad om de werkzaamheden van Ineke van Steensel over te nemen. Jaap van Oeveren neemt de functie van fractievoorzitter van de VVD over van Bas.

Actief voor het waterschap

Bas Knapp is geen nieuwkomer in de politiek. Sinds 2019 is hij lid van de gemeenteraad in de gemeente Noordwijk. In 2020 is Bas ook lid van de raad van toezicht geworden van de Leiden University Green Office en aansluitend in 2021 voorzitter van de raad van toezicht van de Nationale Jongeren Milieuraad.

Knapp heeft in 2019 de cursus ‘Actief voor het waterschap’ gevolgd en werd zijn interesse voor het waterschapsbestuur gewekt. In 2019 bij de waterschapsverkiezingen is hij via de VVD bij het algemeen bestuur van Rijnland gekomen. 

Meer berichten