Logo deteylinger.nl
Foto: Esther Luijk
Teylingen

CDA heeft vragen over doorgang najaarsfeesten

  Politiek

Teylingen • Gaan in Teylingen de najaarsfeesten door? En hoe dan? In welke aangepaste vorm? De CDA-raadsleden Sybrinne de Vries en Reny Wietsma willen dit van burgemeester Carla Breuer weten en hebben hierover schriftelijke vragen gesteld.

door Nico Kuyt

Vorig jaar konden als gevolg van de coronamaatregelen de najaarsfeesten in Teylingen geen doorgang vinden. Maar de CDA-fractie hoorde onlangs dat dit jaar de najaarsfeesten in Noordwijkerhout vooralsnog doorgaan. “Ook de Oranjeverenigingen in Teylingen willen heel graag de komende najaarsfeesten organiseren, zoals zij dat al zovele jaren uitstekend doen en regelen voor de Teylingse gemeenschap. Ook deze leden zien daar naar uit. Reden waarom de verenigingen graag van de burgemeester, tevens lid van de Veiligheidsregio Hollands Midden, in haar verantwoordelijkheid voor de bestrijding van corona, willen weten wat de plannen in Teylingen zijn voor de komende najaarsfeesten”, zo vragen de CDA-raadsleden aan de burgemeester. 

Veiligheidsregio

Ze willen weten of er binnen de aangesloten gemeenten in de Veiligheidsregio afspraken zijn gemaakt over het al dan niet door laten gaan van de komende najaarsfeesten, mede gelet op Noordwijkerhout, en waarop kan worden afgeweken. Als het doorgang kan vinden zijn er dan beperkingen en aanpassingen nodig in de vorm en inhoud als gevolg van corona? En welke voorwaarden en restricties voor de deelnemers en het publiek zijn er dan mee verbonden? 

Verder wensen zij te vernemen of de burgemeester al in overleg is met de Oranjeverenigingen over het eventueel laten doorgaan, hoe dat overleg verloopt en of de partijen daarbij op één lijn zitten.

Meer berichten