Afbeelding
Foto: pr./Corine Zijerveld

Gemeenteraad spoedt zich door de begroting

Politiek Teylingen

Teylingen • Nog nooit in de historie van Teylingen is een begroting zo snel door de gemeenteraad gegaan. Geen moties, geen amendementen, maar wel met enkele tegenstemmen.

Door Nico Kuyt

Ging in het verleden de gemeenteraad in de middag al aan het vergaderen, nu was een paar uur in de avond al voldoende. Corona en de komende verkiezingen zorgden voor een snelle doorstroom. In anderhalf uur werd over de Teylingse miljoenen besloten. Met nauwelijks een debat. Het was ook een begroting met weinig wijzigingen met voorgaande jaren. Uiteindelijk stemden de fractie van GroenLinks en de PvdA tegen de begroting. Volgens Sandra Groenendal (PvdA) maakt de gemeente verkeerde keuzes. Zoals de energiearmoede en de druk op de woningmarkt. Er zijn een aantal kwetsbare groepen die aan het kortste eind trekken. Zij sprak de hoop uit dat een volgend B&W meer sociaal zou zijn. Don Verhoeff (GroenLinks) sloot zich hierbij aan. Er was een teveel aan onvoltooide toekomende tijd in de begroting, zo was zijn mening en wees naar de woningbouwopgave die onvoldoende is gerealiseerd. Duurzaamheid en mobilitiet blijven nog ver weg. 

De overige fracties konden wel instemmen met de begroting. Deze is sluitend voor het komende jaar, maar laat een tekort zien voor de komende jaren. Dat moet een nieuw college van B&W, na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022, gaan oplossen.

Uit de krant