De afsluiting van de N444 in 2018.
De afsluiting van de N444 in 2018. Foto: MV

Zoveel mogelijke beperking van hinder bij afsluiting N444

Politiek Teylingen

Teylingen • Om de hinder van de afsluitingen van de N444 voor het aansluiten van de Noordelijke Randweg zoveel mogelijk te beperken zijn in het aanbestedingscontract meerdere eisen opgenomen. Zo mag de weg tijdens het strandseizoen overdag en in de weekenden niet worden afgesloten en er is een maximum gesteld aan het aan het aantal dagen. Maar bij werkzaamheden aan infrastructuur is het af en toe nodig dat een weg of wegvak tijdelijk wordt afgesloten voor het verkeer, zo antwoordt B&W op vragen van de VVD..

Door Nico Kuyt

Om de hinder tijdens de aanstaande werkzaamheden te beperken, wordt alleen de rijstrook van Noordwijk richting Voorhout afgesloten en blijft de andere richting beschikbaar. Hierdoor kunnen fietsers wel in beide richtingen gebruik maken van de N444. De fietsers worden tijdelijk begeleid over de rijbaan die afgesloten is. Ook blijft deze rijbaan beschikbaar voor nood- en hulpdiensten en het openbaar vervoer. Dit wordt begeleid door verkeersregelaars. De werkzaamheden vinden plaats gedurende het weekend en niet doordeweeks, 

Omleiding

Het verkeer wordt zoveel als mogelijk omgeleid via andere regionale en provinciale wegen, ook de N208 en N443 in Sassenheim. Het verkeer verspreidt zich evenwel over meerdere routes. Een deel van de weggebruikers volgt de aangegeven omleiding, een ander deel kiest voor een alternatieve route of komt helemaal niet. Dergelijke afsluitingen komen met enige regelmaat voor. In de periode 2017-2018 is de N444 door de bouw van de nieuwe Nagelbrug gedurende meerdere periodes in beide richtingen afgesloten geweest. Het verkeer is verschoven naar alternatieve routes routes en dat gaf toen geen aanleiding voor verdere maatregelen.

Uit de krant