Afbeelding
Foto: pr.

Park Molentocht moet nu opdrogen

Politiek Voorhout

Voorhout • De werkzaamheden om de wateroverlast in het park Molentocht te verhelpen zijn nagenoeg afgerond, zo meldde vorige week wethouder Heleen Hooij de raadscommissie Ruimte. Als mosterd na de maaltijd keurde de raadscommissie de 80.000 euro die het heeft gekost, nog even voor akkoord.

Door Nico Kuyt

In het voorjaar bleek dat het regenwater in het park niet goed wordt afgevoerd en opgenomen in de grond. De fractie van D66 kaartte het in de commissie aan. Een raadslid woont nabij het park. 

B&W besloot het voortvarend aan te pakken, vroeg aan twee bedrijven een offerte uit te brengen, de beste in prijs/kwaliteitverhouding werd gekozen, een aanpak uitgewerkt en begonnen met de uitvoering. Verwacht wordt een vermindering van 70 tot 80 procent van de wateroverlast te verkrijgen. De drainage is aangelegd, maar er moet nog een extra put komen. De wethouder hoopt op een goede stortbui om de nieuwe situatie te testen, zo hield zij vorige week de commissie voor. Ook een juridisch traject wordt ingezet, waarmee de eerste aannemer aansprakelijk wordt gesteld. 

De commissie kon zich akkoord verklaren met het reeds uitgegeven geld. Wel vroegen de fracties van D66, CDA en PvdA zich af of goedkoop niet duurkoop is. De wethouder kon antwoorden dat de aannemer het euvel heel goed gedocumenteerd heeft. De nog te realiseren put is meerwerk. 

Bart van der Ploeg (D66) hoefde niet op een stortbui te wachten. Hij constateerde dat er nog steeds water in het park staat op allerlei plekken. De 80.000 euro gaat als hamerstuk naar de gemeenteraad voor een finaal besluit.

Uit de krant