Paul Witteman.
Paul Witteman. Foto: pr.

Paul Witteman lijsttrekker PvdA Teylingen

Politiek Teylingen

Teylingen • Tijdens de Algemene Ledenvergadering is Paul Witteman door de leden van de PvdA Teylingen unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en beoogd fractievoorzitter van de PvdA Teylingen. 

Witteman is afgelopen raadsperiode gestart als raadslid en wil graag de PvdA-lijst aanvoeren. “Teylingen is een prachtige gemeente in het groen om te wonen, te werken, te sporten en te ontspannen. Met de meesten van ons gaat het goed. En toch willen we pleiten voor verandering. Want niet iedereen in Teylingen profiteert van die fantastische gemeente van ons. Er dreigt een gemeente van tweedeling: Het Teylingen van de inwoners met het beste onderwijs, de beste woningen, de beste zorg en dus de beste gezondheid en het Teylingen van de inwoners voor wie dat allemaal minder of niet weggelegd is. Mensen worden uit elkaar gedreven en komen met de ruggen naar elkaar toe te staan. Teylingen moet een veilige, eerlijke en open gemeente zijn met ruimte voor iedereen. Met fatsoenlijk betaalbare woningen voor starters, senioren en iedereen met een gewone baan en een gewoon inkomen. Ons verkiezingsprogramma, dat over enkele weken wordt gepresenteerd, heet daarom ook ‘Eerlijke Kansen’. “

Koek terug op de lijst

De tweede plaats op de kandidatenlijst wordt ingevuld door de huidige fractievoorzitter Sandra Groenendal en nummer 3 op de lijst wordt ingenomen door Elsbeth Koek. Zij nam na de vorige periode nog afscheid van de raad. 

Thomas Becker staat op plaats vier, Mike Mark op plaats vijf. Remco Huisman (6), oud-wethouder Gerrit van der Meer (7), Rudo Scholte (8), Amber Brandhorst (9) en Laura Veerman (10) complementeren de top tien. Voornalig raadslid Joost van Doesburg is lijstduwer en staat op plaats 14.  

‘Plek voor iedereen’

Lijsttrekker Paul Witteman is trots op zijn team: “Het is een mix van ervaring en nieuwe gezichten, diverse achtergronden en deskundigheden. Met deze mensen gaan en blijven we werken aan een duurzamer en socialer Teylingen, waar plek is voor iedereen. Het is tijd voor verandering.”

Uit de krant