Directeur Ton de Groot (tweede van links) wil dat verschillende organisaties intensiever met elkaar gaan samenwerken, vertelt hij tijdens het bezoek van de kandidaatsraadsleden. | Foto: pr.
Directeur Ton de Groot (tweede van links) wil dat verschillende organisaties intensiever met elkaar gaan samenwerken, vertelt hij tijdens het bezoek van de kandidaatsraadsleden. | Foto: pr. Foto: pr.

Jeugdzorgconferentie voor kortere wachttijden

Politiek Teylingen

Teylingen • Directeur Ton de Groot van de KTS gaat dit jaar, samen met het Samenwerkingsverband Duin- en Bollenstreek een conferentie over jeugdzorg en onderwijs organiseren. Dit kondigde De Groot aan tijdens een bezoek van CDA-(kandidaat)raadsleden Carla Hilverda, Sybrinne de Vries en Joep Derksen.

Op alle scholen krijgen docenten te maken met jongeren, die extra ondersteuning nodig hebben. Daarnaast zijn er in de regio tientallen instellingen, die zich volop inzetten om jongeren de juiste begeleiding te geven. Maar ondertussen lopen de wachttijden voor jongeren - die gebruik willen maken van jeugdzorg - op tot 54 weken; dat is meer dan een jaar. De Groot wil met de jeugdzorgconferentie bereiken, dat de verschillende organisaties intensiever met elkaar gaan samenwerken; waarbij één instantie de regie in handen neemt.

Het CDA Teylingen ondersteunt dit plan van harte. Raadslid Sybrinne de Vries: “Het CDA heeft ook in de raad gepleit voor een Jeugdzorgconferentie met de scholen over preventie en vroegsignalering. Door corona kon dit tot nu toe helaas geen doorgang vinden. Het is heel goed als de KTS dit samen met de gemeente wil oppakken. Lijsttrekker Carla Hilverda: “De jeugd is onze toekomst; zij verdienen het om de best mogelijke zorg te krijgen. Dit is een prachtig initiatief om ervoor te zorgen, dat de wachtlijsten minder lang worden en hopelijk uiteindelijk helemaal zullen verdwijnen.”

Vakonderwijs

Zowel De Groot als de kandidaatsraadsleden roepen daarnaast de inwoners op om hun (klein)kinderen te wijzen op de mogelijkheid om vakonderwijs te volgen. Opleidingen op het gebied van onder andere de bouw, wonen, interieur, horeca, installatietechniek, automatisering, duurzaamheid en energie: dat zijn de studies voor de banen van de toekomst. De Groot: “De KTS draagt hiermee bij aan de basis voor het Midden- en Kleinbedrijf in de Duin en Bollenstreek.”

Uit de krant