Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Voorhout

Extra vergadering over bouw Nieuw Boekhorst

  Politiek

Voorhout • De gemeenteraad kan zich vooralsnog vinden in de gebiedsvisie voor de nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst. De bedoeling is om op het grasland zo’n 1.200 woningen te realiseren. 

door Nico Kuyt

De visie gaat gepaard met de gebruikelijke superlatieven. Een wijk waar het prettig wonen is voor alle mensen, sociaal veilig, bereikbaar, met genoeg groen, klimaat adaptief en duurzaam. Ja, en ook nog een dorps karakter in een groene omgeving. Maar daar denkt de Vereniging De natuurlijke Boekhorstpolder wat anders over. Er komt in hun ogen nu echt niet een robuust natuurpark in de wijk. Klachten leven bij hen over de participatie: “Een wassen neus. De focus ligt op het houden van bijeenkomsten waar het overgrote deel van de deelnemers toekomstige kopers zijn en de gepresenteerde plannen steeds gericht zijn op de verkoop van de woningen”, aldus een inspreker in de onlangs gehouden raadsvergadering. Er komt maar een zeer bescheiden stukje park, wat volgens de inspreker de rust danig wordt verstoord door actieve sporters.

Balans

De eisen van de ontwikkelaars blijken ook op te spelen. Volgens demissionair wethouder Marlies Volten is het een ‘grote puzzel’. Daar moet je een balans in vinden. In haar ogen heeft er een uitgebreide participatie plaatsgevonden. De gemeenteraad kon zich vinden om de ‘opiniërende’ discussie te omarmen, maar kondigde wel een aantal moties aan voor de verdere behandeling van de ontwikkeling voor het gebied. Met name rond de sociale woningbouw leeft er nog een wens. Wanneer de extra vergadering gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Meer berichten