Logo deteylinger.nl
<p>| Foto: pr.</p>

| Foto: pr.

(Foto: pixabay)
Sassenheim

Uitbreiding in polder nog steeds een optie voor tennisvereniging STV

  Politiek

Sassenheim • De kans is nog steeds mogelijk voor een uitbreiding van de tennisvereniging STV in de richting van de Roodemolenpolder. Overleg is gestart over een grondruil met de eigenaar van twee percelen die daartoe nodig zijn. Maar de provincie kan gaan dwarsliggen.

door Nico Kuyt

De provincie ziet de Roodemolenpolder als beschermd graslandschap en weidevogelgebied. En dat is een grote hobbel. Maar als Zuid-Holland instemt, dan betekent dit dat de locatie Langeveld, grond in eigendom van de gemeente, volledig beschikbaar komt voor woningbouw. Anders dient er circa 5000 m2 van de bruto 30.000 m2 aan Langeveldse grond afgestaan worden voor de voltooiing van het STV-tenniscomplex. Een uitbreiding volgens de afspraken die gemaakt zijn rond de uitplaatsing van de vereniging vanuit het centrum naar dit gebied, maar waarbij er een knel ontstond in de realisatie van het totale aantal velden.

Modelwijk

Er is al jaren nagedacht over het realiseren van een modelwijk op Langeveld. Het zou de meest duurzame wijk moeten worden met veel sociale woningbouw. Een hap daarvan afstaan aan de STV betekent een aanzienlijke herschikking en creatieve inpassing. Maar nu er toch een akkoord mogelijk blijkt te zijn wordt opnieuw op de polderoptie ingezet. 

Op dit moment een ecologische schouw uitgevoerd om te bepalen of er wel of geen weidevogels in dit deel van de Roodemolenpolder zitten. De grondruil krijgt naar verwachting deze zomer zijn beslag. En dan moet de provincie nog wel toestemming verlenen voor tennis in de polder.

Meer berichten