Afbeelding
Foto: pr.

Adest Musica wil naar gebouw van Het Bolwerk

Politiek Sassenheim

Sassenheim • Drum- en Showband Adest Musica heeft een brief naar de gemeenteraad gestuurd over het tekort aan ruimte voor de vereniging in het Sociaal Cultureel Centrum ’t Onderdak. De vereniging wil in de toekomst graag de ruimte van basisschool Het Bolwerk gebruiken.

De vereniging geeft aan dat door de groei van 55 muzikale leden naar 150 muzikanten de grootte van de ruimtes veel te klein zijn geworden. Ook geluidsmetingen geven aan dat die grens ver overschreden wordt. Voor de repetitieruimte is 80 decibel de norm, maar uit de metingen bleek een piekbelasting van 135 decibel. De afgelopen jaren is al eens gekeken naar de IJsbaan en een uitbreiding van het Onderdak, maar dat is te duur. Tijdens gesprekken met B&W is gewezen op Het Bolwerk aan de Menneweg. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de gemeenteraad.

Muziekcentrum

Adest Musica wil het gebouw geschikt maken voor ook andere muziek-gerelateerde clubs. Met de Sassemse muziekvereniging Crescendo is al gesproken over samenwerking, een vereniging die over enkele jaren dakloos wordt. Voor de jeugd wil Adest Musica een aparte jeugdhonk maken. “Een mooi multifunctioneel muziekcentrum voor de gemeente Teylingen!”, zo geeft de vereniging en doet een oproep aan de gemeenteraad om te helpen om binnen een paar jaar het huisvestingsprobleem op te lossen. (NK)

Uit de krant