Afbeelding
Foto:

Weinig enthousiasme voor ‘gedeeld’ zwembad met Oegstgeest

Politiek Teylingen

Teylingen • Zwembad Wasbeek is in 2030 technisch afgeschreven. Zo ook deze in Oegstgeest. “Ga met de buurgemeente in gesprek over een vernieuwing van beide in Teylingen”, zo bedacht de fractie Partij voor Teylingen. Maar het werd in de raadscommissie Welzijn ontvangen als een koude douche.

door Nico Kuyt

Het is verstandig om nu reeds na te denken over de vraag óf er een nieuw zwembad moet komen en waar dit in Teylingen kan komen. En als dit samen met Oegstgeest kan, dan is dat mooi meegenomen, zo dacht de Partij voor Teylingen. Je kan wel miljoenen uitgeven aan twee zwembaden, of de koppen bij elkaar en samen doen. Te denken valt aan een zwembad op de huidige locatie, of een heel nieuwe elders in de gemeente. De fractie diende hiertoe een motie in, maar dat deed het enthousiasme bij B&W en de raadscommissie Welzijn niet opspatten. Het is natuurlijk goed om er alvast over na te denken, maar het is nog wat te vroeg, zo klonk in de commissie. “Zoals de motie er nu ligt kunnen we die niet ondersteunen”, vond wethouder Reny Wietsma. “Het CDA is voorstander van een behoud van het zwembad in Sassenheim”, bedacht deze fractie. Kinderen moeten in de eigen gemeente kunnen zwemmen. 

Trilokaal zag er helemaal geen heil in. “Wat Oegstgeest er nu mee te maken heeft, dat begrijpen wij niet. Geen reden om gezamenlijk op te trekken. Wij willen onze voorzieningen niet kwijtraken.” En zo ook de VVD. “Samengaan met een gemeente die geen geld heeft. De motie leidt alleen tot onrust. Dat moeten wij niet willen. Dit komt pas ter discussie als het handen en voeten heeft gekregen.” Ook Progressief Teylingen deed een extra duit in het zakje. “Ik wil meer binnen Teylingen, dan minder binnen Teylingen.” 

D66 liet een ander geluid horen. Het breder trekken, ook met andere sporten. Deze fractie had al eens nagedacht over een sportpark tussen Voorhout en Sassenheim. “Wij willen het liefst een zwembad in de gemeente, maar het kan geen kwaad in gesprek te gaan.” Ook de PvdA vond dat er wel iets moest gebeuren voor 2030. Het wordt onbetaalbaar. Nu kun je de afweging maken. Kijken naar een locatie en bij voorkeur binnen Teylingen. Duidelijk werd dat een meerderheid de motie niet gaat steunen in de gemeenteraad. In de tussentijd doet de Partij voor Teylingen nog een poging en duikt in het overleg met de overige fracties om een beter gedragen motie te kunnen aanbieden.

Uit de krant