Wethouder Heleen Hooij plant de vijf wilgentakken die zij tijdens de raadsvergadering symbolisch ontving van Partij voor Teylingen.
Wethouder Heleen Hooij plant de vijf wilgentakken die zij tijdens de raadsvergadering symbolisch ontving van Partij voor Teylingen. Foto: pr.

Afgesnoeide takken worden bomen, wethouder plant vijf wilgen

Politiek Voorhout

Teylingen • Wethouder Heleen Hooij plantte donderdag 16 maart samen met gemeenteraadslid Joep Derksen (Partij voor Teylingen) vijf wilgenbomen in het Overbosch in Voorhout. Deze bomen zijn afgesnoeide wilgentakken van de eendenkooi in Warmond, die enkele weken in het water zijn gezet, waardoor de vijf takken wortel hebben geschoten en het dus wilgenbomen zijn geworden. 

Hooij: “Deze vijf wilgen komen uit de eendenkooi. Joep Derksen heeft ze aangeboden aan mij, als wethouder Groen. Samen met de Partij voor Teylingen planten we deze wilgen in het Overbosch. Hiermee zorgen we naast de vijver, de blauwe long, van dit historische bos ook voor een groene long!”

De wethouder heeft onlangs een voorstel gestuurd naar de gemeenteraad, waarin de raadsleden wordt voorgesteld om Teylingen te verrijken met honderden of zelfs duizend bomen. De vijf wilgenbomen staan nu in het Overbosch, vlak bij een van de nieuwe waterdoorsteken, die de vijver verbindt met de Leidsevaart.

Uit de krant