Afbeelding
Foto: Marja Spiering

Voorlopige uitslag verkiezingen Waterschap Hoogheemraadschap Rijnland: BBB ook grootste partij

Politiek Regio

Regio • Op basis van 77 procent van de voorlopige uitslagen kunnen de eerste indicaties worden gemaakt voor de verkiezingen voor het Waterschap van het Hoogheemraadschap Rijnland. Een dag na de verkiezingen blijft het daarom nog spannend. 


Al eeuwen lang werkt Rijnland aan een toekomstbestendige leefomgeving. Zodat inwoners er over twintig, vijftig of honderd jaar nog veilig en gezond kunnen wonen, werken en genieten. Dijkgraaf Rogier van der Sande: “De opkomst van de waterschapsverkiezingen tot dusver laat ons zien dat ook de inwoners van ons gebied het belang van water herkennen. Goed waterbeheer speelt bij alle toekomstige uitdagingen een belangrijke rol. En deze mooie uitdaging geef ik mee aan het nieuwe bestuur.”

Uitslag op partijniveau
Op 23 maart om 15.00 uur stelt het hoofdstembureau tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag vast. Dan worden ook de voorkeurstemmen per kandidaat bekend gemaakt. Op basis van de voorlopige uitslag is de volgende indeling te maken:

Partij

Stemmen in % (op basis van 77%)

VVD

12,5%

PvdA

14,3%

Water Natuurlijk

13,3%

CDA

6,2%

Partij voor de Dieren

11,6%

50Plus

3,9%

ChristenUnie - SGP

5,8%

AWP, voor water, klimaat en natuur

5,7%

Goud

0,7%

BBB

16,3%

JA21

4,8%

Ondernemend Water

2,4%

Belang van Nederland

2,4%

Verenigde Vergadering
Op woensdag 28 maart wordt het nieuwe Algemeen Bestuur van Rijnland geïnstalleerd. Het Algemeen Bestuur van Rijnland wordt ook wel de Verenigde Vergadering (VV) genoemd. Vier jaar lang behartigen zij de belangen van de inwoners en gebruikers in het werkgebied van Rijnland

Uit de krant