Afbeelding
Foto: pr.

Sporthal De Tulp wordt rolstoelvriendelijker

Politiek Voorhout

Voorhout • De rolstoelsporters van HV Foreholte hielden enkele maanden geleden een demonstratietoernooi van rolstoelhandbal in sporthal De Tulp. Doel van deze activiteit was meer bekendheid te geven aan het rolstoelhandballen, maar het leidde ook tot een andere mooie ontwikkeling. 

Een van de deelnemers aan dit rolstoelhandbaldemonstratietoernooi was raadslid Joep Derksen van de Partij voor Teylingen. Hij ervoer zelf wat de belemmeringen zijn als je als rolstoelgebruiker gebruik wilt maken van de voorzieningen van De Tulp. Zo is het voor mensen in een rolstoel heel lastig om zelfstandig De Tulp binnen te komen, vanwege een lastig drempeltje én het feit dat de buitendeuren niet automatisch opengaan. Daarnaast ontbreken er douchestoelen in de kleedkamers, zodat iemand met loopbeperkingen tijdens het douchen na het sporten ook kan zitten.

De Partij voor Teylingen riep hierop het college van burgemeester en wethouders op om ervoor te zorgen dat De Tulp rolstoelvriendelijker moet worden gemaakt. “De gemeente Teylingen moet zich houden aan het in 2016 van kracht geworden VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, waar het gaat om de toegankelijkheid van alle gebouwen voor mensen met beperkingen. We vragen het verzoek in te willen van rolstoelgebruikers voor het weghalen, dan wel egaliseren van de drempel bij de entree van De Tulp, het plaatsen van een drangknop voor het automatisch openen van de toegangsdeuren en het verzorgen van twee douchestoelen in de kleedkamers.”

Deze week liet wethouder Reny Wietsma weten, dat de gevraagde voorzieningen er komen. “Er wordt vanuit gegaan dat de aanpassingen in ieder geval voor de zomer van 2024 zijn gerealiseerd.”

Uit de krant