Het college bezoekt drukkerij Elburg-Smit.
Het college bezoekt drukkerij Elburg-Smit. Foto: pr.

College bezoekt drukkerij Elburg-Smit

Politiek Sassenheim

Teylingen • Het college van B&W bezocht op maandag 28 november de moderne drukkerij Elburg-Smit in Sassenheim. Dit van oorsprong Warmondse bedrijf werd opgericht in 1934 en telt momenteel ruim 100 medewerkers. De drukkerij heeft veel ervaring in de botanische sector zoals labels, verpakkingen, wraps & cups met ‘groen DNA’. Elburg-Smit exporteert naar 25 landen wereldwijd.

De heer Oosting (CEO) en de heer Snik (technisch directeur) legden uit dat het bedrijf zich heeft gespecialiseerd in het bedrukken en produceren van verpakkingen van bloembollen en (tuin)planten. Daarna volgde een rondleiding door de productieafdeling waar indrukwekkende printinstallaties staan voor onder andere de bedrukking van labels en cups. Verderop stonden grote snijmachines die de verpakkingen uit het gedrukte karton persen. Wethouder Koek van economie: “Een mooi bedrijf, dat geworteld is in de streek en tegelijkertijd wereldwijd actief”.

Het college bezoekt maandelijks bedrijven en maatschappelijke organisaties in Teylingen om zo met hen in contact te blijven.

Uit de krant