Afbeelding
Foto: pr

Scootmobielen Bloementoertocht komt er weer aan

Senioren Teylingen

Streek • De leukste file van de Bollenstreek rijdt dinsdag 25 april weer door de regio. Op deze dag genieten zo'n 120 deelnemers uit de Bollenstreek, maar ook van ver daarbuiten, van een toertocht door de bloeiende bollenvelden. Aanmelden voor de tocht kan nog steeds, want er is nog ruim voldoende plaats. Bovendien: meerijden is helemaal gratis.

Na een hartelijke ontvangst in het atrium van De Munnekeweij in Noordwijkerhout, met een kop koffie van de vrijwilligers van Topaz Munnekeweij, geeft dit jaar Aad Verkade, directeur van Woningstichting Sint Antonius van Padua, het startschot.  Net als vorig jaar is FC Lisse met al haar vrijwilligers weer gastheer voor een lunch met soep, broodjes en levensliederen van dameskoor BroCante. 's Middags gaat de tocht naar de Bloemenkas van Noordwijk Buiten. Na voorzien te zijn van koffie, thee of fris en smartlappen van dameskoor Geen Gehoor gaat de reis weer richting Noordwijkerhout. Hier worden alle deelnemers na de medaille-uitreiking wederom ontvangen door de vrijwilligers van Topaz en muziek van The Melody Makers.

Dank aan sponsors en alle vrijwilligers

Terwijl de deelnemers genieten van hun drankje komt een heel bataljon chauffeurs en vrijwilligers op gang. Nadat de meeste scootmobielen maandagavond door vrachtwagens waren opgehaald moeten deze weer retour. Ondertussen rijden taxi's af en aan om iedereen weer thuis te brengen.

Bovenstaande wordt allemaal belangeloos gedaan en/of gefinancierd door sponsoren en onder anderen ook door hulp van Fonds 1818, het Meerlandenfonds en de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Buurtzorg en Marente zorgen de hele dag voor ADL-hulp.

Dankzij vele, vele vrijwilligers kan deze toertocht ieder jaar mogelijk worden gemaakt. Welzorg ondersteunt de tocht dit jaar voor de achtste maal. Voor hun monteurs is volgens de organisatie geen moeite te veel.

Aanmelden

Aanmelden kan via Jaap Walen (06-53837262) of via het aanmeldformulier op de website van de stichting: www.debloemenslinger.nl.

Uit de krant