Logo deteylinger.nl
Wethouder Bas Brekelmans slaat de eerste paal bij de aanbouw van de nieuwe kleedkamers. | Foto: Piet van Kampen
Wethouder Bas Brekelmans slaat de eerste paal bij de aanbouw van de nieuwe kleedkamers. | Foto: Piet van Kampen
Politiek

Uitbreiding op De Roodemolen

  Sport

Sassenheim • Er was dringend behoefte aan extra kleedkamers op sportpark De Roodemolen. Vorige week vrijdag was het dan zover en ging de eerste paal voor de aanbouw de grond in ging. Wethouder Bas Brekelmans mocht op ludieke wijze de handeling verrichten.

Door Piet van Kampen

Bestuursleden van de voetbalverenigingen Ter Leede, Teylingen en leden van de Stichting Exploitatie Sportpark de Roodemolen keken met voldoening toe hoe Brekelmans –niet met witte jas in de heimachine- maar met een houten voorhamer op symbolische wijze de officiële openingshandeling verrichtte. Het is net zoals het leggen van de eerste steen, meestal is er al een begin met de bouwwerkzaamheden gemaakt. Ook de eerste betonnen palen waren al goeddeels in de bodem verdwenen. Maar er is altijd een moment waarop de nieuwbouw een speciaal tintje krijgt. Nieuwbouw van vier kleedkamers waar de beide voetbalverenigingen naar snakten. Door de groei bij de beide voetbalclubs, met name meisjes en vrouwen, was de accommodatie niet meer toereikend.

Overbelasting

Bijna tien jaar geleden is er met de gemeente een traject ingegaan om sportpark De Roodemolen op een niveau te brengen waarbij geen sprake meer zou zijn van overbelasting en hoge onderhoudskosten. Er werden prioriteiten gesteld. De renovatie van de velden en het aanleggen van een kunstgrasmat op het hoofdveld waar beide clubs gebruik van maken kreeg de voorrang. De noodzaak van uitbreiding van de kleedkamers bleef echter. De Stichting bleef in goed overleg 'on speaking terms' met de gemeente die de behoefte voor meer kleedkamers onderkende. Een gedeelte van de kosten nam zij voor haar rekening en de rest van de financiering is in goede handen van de Stichting waarin beide voetbalverenigingen participeren. Overigens staat de gemeente garant voor de financiering. De kleedkamers en de velden worden door beide clubs gebruikt.

Ook wethouder Brekelmans toonde zich verheugd. "Sport is erg belangrijk en staat hoog in het vaandel van de gemeente. Ik ben blij dat de Stichting zich voor de uitbreiding van de kleedkamers heeft ingezet. Het beheer is in eigen handen en geen taak van de gemeente," benadrukt de wethouder.

Renovatie

In de nieuwbouw zullen naast vier nieuwe kleedkamers voor teams ook extra kleedkamers voor scheidsrechters komen en voor meisjes die in gemengde teams uitkomen. Bestaande kleedkamers zullen worden gerenoveerd en er komt een algemene ruimte voor vergaderingen.

Als bij de uitvoering van de bouw geen tegenslagen zijn, dan kunnen de kleedkamers in het tweede kwartaal van 2017 in gebruik worden genomen.

Meer berichten