Logo deteylinger.nl
Het Juvenille large team van Inspiration is Nederlands kampioen. | Foto: pr.
Het Juvenille large team van Inspiration is Nederlands kampioen. | Foto: pr.
Voorhout

Twee keer nationaal goud voor jonge twirlsters Inspiration

  Sport

Voorhout • In de grote hal van Topsportcentrum Almere was in het weekend van 10 en 11 december de Nederlandse Runner-up Kampioenschappen Twirl. Het Juvenille large team, het Junior beginner dance team en Rilana van Egteren (twirling 1 baton) mochten Twirlvereniging Inspiration vertegenwoordigen op deze Nederlandse Kampioenschappen. En dat deden ze met succes.

Het Junior beginner dance team mocht op zaterdag 10 december het spits afbijten voor Twirlvereniging Inspiration en gaf een spetterend optreden. Het team steeg onverwachts van een zevende naar een eerste plek en mocht zich van de jury Nederlands kampioen noemen.

De jongste meiden van Twirlvereniging Inspiration, het Juvenile large team, wisten zich ook het afgelopen jaar te plaatsen voor deze kampioenschappen. Zij mochten zich later op de dag presenteren en draaiden een goed optreden. Ook zij werden door de jury uitgeroepen als Nederlands kampioen.

Op zondag 11 december presenteerde Rilana van Egteren in de junior runner-up klasse haar twirling 1 baton aan de jury. In het weekend van 26 en 27 november wist zij al 32 deelnemers achter zit te laten en werd tweede op de voorrondes. Met een mooi optreden wist zij haar tweede plek te behouden en behaalde een mooie zilveren medaille.

De andere teams en solisten van Twirlvereniging Inspiration bereiden zich voor op de Nederlandse kampioenschappen Twirl in het weekend van 14 en 15 januari 2017.

Meer berichten