Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./ René van Dam
| Foto: pr./ René van Dam
Sassenheim

Met confetti en promotiefilm op weg naar eerste Europa Cup in Teylingen

  Sport

Sassenheim • Over de finale is iedereen het wel eens: dat wordt waarschijnlijk een Nederland - België op zaterdag 14 januari in sporthal De Korf. Verder belooft de IKF Europa Cup Korfbal 2017, met de start op donderdag 12 januari, een primeur te worden, zowel voor de tien clubteams als de gemeente.

Met een druk op de knop geeft wethouder Bas Brekelmans, samen met TOP-voorzitter Hans Oudshoorn, het startsein voor de aftrap van de Europacup. Terwijl de confetti naar beneden komt, draait de promotiefilm op het grote scherm in sporthal De Korf. Over exact vier weken begint het toernooi voor de landskampioenen uit Europa. Korfballers uit Catalonië, Tsjechië, Hongarije, Turkije, Engeland, Duitsland, Polen, Portugal, België strijken neer in Teylingen. Zij zijn de uitdagers van TOP, dat door de winst van het nationale titel in Ziggo Dome, in april van afgelopen jaar, zich automatisch plaatste voor de Europacup.

Omdat de organisatie van het toernooi deze editie aan Nederland was toegewezen, greep Teylingen de kans. "Het is voor TOP een unieke kans om als eerste vereniging in de gemeente Teylingen een Europa Cup te organiseren," zegt voorzitter Oudshoorn. De wethouder knikt instemmend. "We organiseren in een relatief kleine gemeente toch een groot evenement. Dat is iets waar we trots op zijn." De gemeente assisteert TOP bij de aanvraag van de vergunning en trekt 1.250 euro uit voor de promotie van Teylingen als onderdeel van de promotie van het hele evenement.

Vrijwilligers

Verder draait de organisatie op een groot aantal vrijwilligers. Van barpersoneel tot vervoersdienst - de teams worden van hun hotels naar de sporthal vervoerd- het is een hele klus, waar zich al zo'n 150 mensen voor hebben aangemeld.

Op donderdag 12 en vrijdag 13 januari worden de poulewedstrijden gespeeld, waarbij de thuisploeg zowel 's middags als 's avonds een wedstrijd op het programma heeft. Het is voor TOP-coach Jan Niebeek een mooie gelegenheid om zijn complete selectie, ook de spelers uit het tweede team, te laten spelen. Het doet niet af aan de verwachting dat de korfballers uit Sassenheim in de finale staan tegen het Belgische Boekenberg. Al jaren zijn deze twee landen met afstand de beste in de sport. Toch verwacht Oudshoorn ook veel spanning en strijd voorafgaand aan de finale. "Op zaterdag 14 januari zijn ook de wedstrijden om de overige plaatsen, te beginnen met de wedstrijd om de negende en tiende plaats, tot aan wedstrijd om de derde plek. De niveaus liggen daar dicht bij elkaar. Korfbal wordt steeds internationaler, een mooie ontwikkeling." De afsluiter is de finale om 17.00 uur. Wethouder Brekelmans maakt er geen geheim van wie hij graag ziet winnen. "Ik wens alle teams alvast heel veel succes, maar TOP wel net een beetje meer".

De officiële promo voor de IKF Europa Cupp: 

Meer berichten