Logo deteylinger.nl
De Twirlsters van Inspiration worden meervoudig Nederlands kampioen. | Foto: pr.
De Twirlsters van Inspiration worden meervoudig Nederlands kampioen. | Foto: pr.
Voorhout

Twirlvereniging Inspiration meervoudig Nederlands kampioen

  Sport

Voorhout • Twirlvereniging Inspiration uit Voorhout stond afgelopen weekend op het Nederlandse Kampioenschappen Twirl in Topsportcentrum Almere. Vier teams werden Nederlands kampioen en Naomi van der Drift werd uitgeroepen tot Allround NBTA Kampioen.

Inspiration wist zich afgelopen jaar te plaatsen voor dit grote evenement met het Junior Smallteam Twirling, Junior Smallteam Dancetwirl, het Senior Smallteam Twirling, Senior Smallteam Dancetwirl en het Large team. Naast de teams wisten alle solisten zich ook te plaatsen op de diverse solistische onderdelen voor de Nederlandse Kampioenschappen Twirl.

Solo

Er stonden op zaterdag en zondag in totaal maar liefst 325 optreden op het programma. Het Twirlweekend startte met de solistische onderdelen.  Voor Twirlvereniging Inspiration mocht Daphne Homan zich als eerste presenteren met haar solo onderdeel 1-baton in de Senior Kampioensklasse. Zij wist een mooie routine neer te zetten. Al snel volgde er meerdere solisten, die zich naast het onderdeel 1-baton wisten te plaatsen voor de onderdelen 2-baton, Duo twirling, Super-X-strut of Dancetwirl. Een aantal solisten wisten zich voor dit Nederlandse Kampioenschap zelfs te plaatsen met wel drie of vier solistische onderdelen. Een belangrijk doel voor de meeste solisten was dit weekend een top 6 plek bemachtigen. Een top 6 plek wil zeggen dat je kans maakt om je in de top 3 van Nederland te plaatsen en afgevaardigd te worden naar de Europese Kampioenschappen Twirl. 

Twirling for Dummies

Rond het middaguur mocht het Senior Smallteam twirling, zich als eerste team van Twirlvereniging Inspiration, hun routine laten zien aan de jury. Zij wisten een enorme indruk te maken en behaalde daarmee de eerste plaats en dus Nederlands kampioen. Het Junior Smallteam Dancetwirling, dat later deze dag aan de beurt was, ging voor het eerst op met hun nieuwe routine 'Twirling for dummies'. Naast een nieuwe routine is dit ook een geheel nieuw samengesteld team. Zij wisten een goed optreden neer te zetten en behaalde een zilveren medaille. Veel solisten hebben deze dag zo goed gepresteerd dat zij een plek in de top 6 kregen en de volgende dag weer mochten stralen.

Plaatsing

Op zondag 15 januari mocht Anissa Soussani het spits afbijten met haar 1-baton in de Juvenile Kampioensklasse. Zij wist zich op zaterdag met alle vier haar solistische onderdelen te plaatsen in de top 6. De solisten die een ticket hebben weten te bemachtigen voor de Europese Kampioenschappen zijn: Anissa Soussani, Jilena Baggerman, Celina Byrne, Nina Copier, Mylene van den Broek, Sharon Goossens, Daniëlle Bergman, Naomi van der Drift en Sanne Copier.
 

Paint it Black

's Middags mocht het Junior Smallteam Twirling de wedstrijdvloer betreden en hun routine op verplichte muziek presenteren. Zij draaiden een goed optreden met weinig drops en dat beloonde de jury met een gouden medaille en dus ook de titel Nederlands kampioen. Al snel daarna volgde het Senior Smallteam Dancetwirl. Zij wisten een flitsend optreden neer te zetten met hun thema 'Paint it black' en ook deze routine werd door de jury beloond met een Nederlandse titel. Aan het einde van de dag was het de beurt aan het oudste team van Twirlvereniging Inspiration, het Large team. Met hun thema 'Nature' wisten zij de zaal stil te krijgen en de jury te overtuigen. Dit optreden werd ook bekroond met een Nederlandse titel. 

Van der Drift

Tot slot werd Naomi van der Drift door NBTA Nederland uitgeroepen tot Allround NBTA Kampioen. Zij wist in de Senior Kampioensklasse op de onderdelen 1-baton, Super-X-strut en Dancetwirl de beste prestatie neer te zetten. In totaal wist Twirlvereniging Inspiration afgelopen weekend 24 plekken te bemachtigen op de Europese Kampioenschappen Twirl die dit jaar gehouden worden van 12 tot en met 16 april in Porec, Kroatië.

Meer berichten