Kim Schuurbiers in de aanval voor Foreholte. | Foto: pr.
Kim Schuurbiers in de aanval voor Foreholte. | Foto: pr. Foto: pr.

Handbalsters Foreholte op koers voor kampioenschap

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte won zaterdagavond en staat nu met 20 winstpartijen, 1 gelijkspel en 1 verloren wedstrijd nog steeds op de eerste plaats in de eerste divisie.

Op zaterdagavond kwam Z.A.P. uit Breezand op bezoek in sporthal De Tulp. Dit team doet het erg goed als nieuwkomer in de competitie met een vierde plaats. Het is een nieuw team met jonge meiden, dat een snel en gevarieerd spelletje laten zien. Net als alle teams willen ook zij van de koploper winnen.

Gelijkopgaande strijd

De eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd en vielen de doelpunten om en om. Toch was het Foreholte, dat met name vanaf de hoeken te weinig scoorde. Ook in de breaks liep het niet soepel. Bij balverlies werden de snelle gasten onvoldoende afgedekt. De ruststand was 14-14.

Goede tweede helft

De Voorhoutse winst werd wederom gepakt in het eerste gedeelte na de rust. Foreholte liep uit naar 20-14. Z.A.P. dat een (vaak té) stevige 6-0 verdediging uitvoerde, zorgde ervoor dat de aanspeel naar de cirkel en het passeren bemoeilijkt werd. Toch waren er kansen tot scoren, maar vanzelf ging het aanvallend allemaal niet zo. Ook verdedigend lieten de Voorhoutse handbalsters wat steekjes vallen, maar gelukkig leverden beide keepsters goed werk af. Er moest deze keer hard geknokt worden voor de overwinning. En dat gebeurde dan ook, onder luide aanmoedigingen van de supporters, die er in grote getale aanwezig waren.

Tijdstraf

Na 20 minuten was het 24-21, waarna nog een spannende laatste tien minuten volgden. Bij Z.A.P. waren het de linker opbouw- en linker hoekspeelster, die met respectievelijk zeven en acht scores het meest trefzeker waren, zodat in de laatste fase de linkeropbouwster een persoonlijke dekking kreeg. Toen vielen er kort achter elkaar twee tijdstraffen voor Z.A.P. en kon Foreholte hiervan profiteren. Het laatste woord was aan de tegenstander, maar verder dan 27-25 kwamen ze niet.

Clash tussen nummers 1 en 2

Op zaterdag 11 maart speelt Foreholte de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen directe concurrent DSVD. Bij winst is de ploeg van Ricardo Clarijs dicht bij het kampioenschap en directe promotie naar de eredivisie. Na de wedstrijd in Deurningen speelt Foreholte nog twee wedstrijden op weg naar het kampioenschap.

Scores: Wendy Smits (3p) 7 x, Dana Vincenten (1p) 6 x, Kim Schuurbiers 5 x, Britt van Leijden 4 x, Marisha vd Geest, Ramona Vink, Chantal Slegtenhorst, Nikki vd Post en Lot van Kampen allen 1 x.