Ramona Vink in de aanval voor Foreholte. | Foto: pr.
Ramona Vink in de aanval voor Foreholte. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte nog een stap verwijderd van het kampioenschap en promotie

Sport Voorhout

Voorhout • De spanning loopt bij handbal minnend Voorhout nadat de dames van Foreholte vorige week in een rechtstreeks gevecht afrekenden met nummer twee DSVD. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Foreholte de beste papieren voor het kampioenschap en promotie naar de eredivisie. Tegen laagvlieger DSS werden gisteren opnieuw belangrijke punten behaald. Op zaterdag is de kampioenswedstrijd in Den Haag.

DSS uit Heemskerk heeft de punten nog hard nodig in de strijd tegen degradatie en was geenszins van plan om mee te werken aan een soepele start voor Foreholte. DSS vond in de beginfase makkelijk de zwakke plekken in de verdediging. Bovendien was het aanvalsspel van de thuisploeg slordig en werden 100 procent kansen gemist. DSS maakte hier dankbaar gebruik van door diverse keren doeltreffende afstandschoten te plaatsen. Dat wisten de bezoekers 20 minuten vol te houden. Toen kwam de motor van Foreholte op gang. De kracht van het team is naast mooi en snel spel met variatie, een sterke dekking en fraaie scores, ook de uitgebreide selectie. Het is te zien op het scoreformulier: het team van Ricardo Clarijs is niet afhankelijk van bepaalde spelers, maar kan over veel schijven scoren. Het laatste gedeelte van de eerste helft kende een grillig einde. Foreholte kwam met 14-7 voor, toen Marisha vd Geest voor een actie twee minuten naar de kant moest. Omdat ze het niet begreep en daar commentaar op had kreeg ze er nog twee minuten bij. In die fase kreeg ook Melanie Zwaan een tijdstraf, zodat er op een gegeven moment nog vier Voorhoutsen in het veld stonden. Ondanks het ondertal wist Foreholte toch nog te scoren en kon met een 16-11 voorsprong gaan rusten.

Achterwaartse pass

De tweede helft kende voor Foreholte een goed begin. Geconcentreerd speelde het team zich voorbij DSS dat geregeld aan de noodrem moest trekken bij de cirkelloopsters. Wendy Smits benutte hierdoor vijf strafworpen. Ook de breaks werden weer als vanouds gecreëerd, met daarin een belangrijk aandeel van beide keepsters. Vooral speelster Chantal Slegtenhorst wist deze kansen op waarde te schatten en scoorde vijf keer. De beweeglijke Anabel Arroyo gaf de verdediging van DSS een aantal keer het nakijken en de harde schoten van Marisha van der Geest heeft de keepster van DSS nooit gezien. Zo liep Foreholte uit en naast de prachtige lobjes over de keepster, was de achterwaartse afspeelbal van Wendy Smit naar Ramona Vink een juweel van een score. Foreholte wist de eindstand op 40-22 te zetten. Dankbaar nam het team het applaus van hun publiek in ontvangst.

Kampioenswedstrijd op zaterdag 25 maart

Op zaterdag 25 maart kan Foreholte het kampioenschap behalen door te winnen bij Hercules in Den Haag. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Scores

Scores: Wendy Smits (8), Marisha vd Geest en Chantal Slegtenhorst (allebei 5), Ramona Vink (4), Dana Vincenten en Britt van Leijden en Anabel Arroyo (allen 3), Saskia Kolster en Naomi Hoogervorst en Nikki van der Post (allen 2), Melanie Zwaan en Malu Oud en Lisanne Ruiter (allen 1).