| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte komt tekort tegen Den Hoorn

Sport Voorhout

Voorhout • In deze periode zou Foreholte, mocht het nog iets willen betekenen voor het kampioenschap, drie 'finales' gaan spelen: tegen nummer twee RVC'33 uit, tegen buurman Teylingen en thuis tegen koploper Den Hoorn. Na afloop van deze wedstrijden kon de gemakkelijk conclusie worden getrokken: gewogen en te licht bevonden. Met name op zondag vielen de Voorhouters door de mand. De 0-5 nederlaag liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Foreholte zal zich de komende weken moeten zien op te richten tot een plaats in de subtop.

In de eerste 45 minuten was het verschil tussen de Voorhouters en de koploper nog niet echt duidelijk. De harde wind speelde een vervelende rol over de lengte van het veld. Den Hoorn had daar overigens het meeste last van: passes kwamen voortdurend over de achterlijn tot stilstand. En toch was het aan die harde rugwind toch ook weer te danken dat Den Hoorn al met de rust op een 0-2 voorsprong stond. Foreholte-spits Sam Lemmers zag in de 22ste minuut een goede kans op de uitstekende keeper Robert-Jan Kuipers stranden en ook Sejad Navabi kon van dichtbij Kuipers niet ontwijken. Het doelpunt viel aan de andere kant.

Ideaal voor rechtervoet

Na 37 minuten was het Ben Verkade die zijn specialiteit kon waarmaken. Vanaf de 16 meterlijn pegelde hij de bal diagonaal in de linkerbenedenhoek (0-1). Op een heel belangrijk moment vergrootte Den Hoorn de voorsprong. Vlak voor rust kreeg spits Anthony Sintniklaas de bal op 25 meter ideaal op hoogte voor de rechtervoet. Knalhard verdween de bal over de versteende Matthijs Guijt (0-2). Opgetogen vertrokken de mannen van Ronald Hes naar de thee, daar waar de Voorhouters dachten dat ze nog 45 minuten hadden om de schade met de wind mee te repareren.

Illusie

Aan die illusie maakte Den Hoorn binnen tien minuten een einde. In de 49e minuut was het topscoorder Youri Kooijmans die Oscar Arroyo eenvoudig uitkapte en diagonaal binnenschoot (0-3). Drie minuten later was het door opnieuw Kooijmans 0-4 en weer drie minuten later was het via een fraaie vrije trap van Anthony Sintniklaas 0-5. Foreholte stond erbij en keken er naar. De wedstrijd was gespeeld. Foreholte lag groggy in de touwen, Den Hoorn voetbalde als de aanstaande kampioen rustig de wedstrijd uit. Tjeerd van der Zwaan raakte met een kopbal nog de paal, maar zelfs de eretreffer was de Voorhouters niet gegeven.