Astrid Konijn scoorde het enige Voorhoutse doelpunt. | Foto: pr.
Astrid Konijn scoorde het enige Voorhoutse doelpunt. | Foto: pr. Foto: pr.

MHC Voorhout komt tekort tegen Roomburg

Sport Voorhout

Voorhout • Na de zaalcompetitie zijn de hockeysters weer begonnen met het tweede gedeelte van de veldcompetitie. De dames uit Voorhout begonnen zwak met een verlies tegen Ypenburg en speelden zaterdag 18 maart tegen nummer twee Roomburg.

Op een droog maar winderig sportpark Elsgeest begonnen de dames van MHC Voorhout de moeilijke wedstrijd tegen Roomburg. Na vijf minuten kwamen de dames uit Leiden al op voorsprong. Uit een strafcorner scoorden zij de 0-1. Roomburg was sterker, maar verdedigend had Voorhoud de zaken goed op orde. Er werden niet veel kansen weggegeven en met af en toe een sterke counter hoopte Voorhout voor een verrassing te zorgen.

Score door Konijn

Na 20 minuten maakte de verdediging van Roomburg een grote fout. Astrid Konijn onderschepte de bal en maakte geen fout binnen de cirkel. Onhoudbaar plaatse zij de bal in de linker hoek van het doel en beide teams stonden weer gelijk. Met deze 1-1 stand gingen de dames de rust in.

Verzet gebroken

Na de thee speelde Roomburg een hoger tempo en zette Voorhout direct onder druk. De Voorhoutse speelsters, die na de winterstop drie spelers zagen vertrekken, konden het niet meer bolwerken. Na tien minuten was het weer een strafcorner die de 1-2 stand op het bord bracht. Vijf minuten later was het al weer raak. Daarna was de weerstand van de hard werkende Voorhoutse dames gebroken en Roomburg liep uit naar de uiteindelijke 1-5.

Het team van Voorhout gaat een moeilijke tweede helft van de competitie tegemoet en zal daarin ieder puntje nodig hebben.