De korfballers van TOP werden in april Nederlands kampioen. | Foto: archief/Rene van Dam
De korfballers van TOP werden in april Nederlands kampioen. | Foto: archief/Rene van Dam Foto: Rene van Dam

Teylingen Sportprijs voor TOP, Sportbegeleidersprijs voor Willem Homan

Sport Teylingen

Teylingen • Winnaar van de Teylingen sportprijs 2016 is TOP/Quoratio. De korfballers werden vorig jaar landskampioen en plaatste zich daarmee voor het Europees kampioenschap. De Talentenprijs is gewonnen door Andrea Bouma, sprintster bij de atletiekvereniging De Spartaan (individueel) en de Minioren Columbiaan van zwemvereniging De Columbiaan (sportploeg). Willem Homan werd verrast met een speciale juryprijs voor sportbegeleider van het jaar voor zijn prestaties als trainer/coach/begeleider bij R.K.V.V. Teylingen. Wethouder Bas Brekelmans reikte vanavond de prijzen uit tijdens een speciale bijeenkomst van het Sportcafé in het clubgebouw van R.K.V.V. Teylingen. 

De gemeente Teylingen spreekt haar waardering uit voor de sportieve prestaties van haar inwoners en reikt jaarlijks de sportprijs uit aan de beste sportman, sportvrouw of sportploeg.  De Talentenprijs is voor de beste sporter, sportster en sportploeg tot 18 jaar. Sinds vorig jaar wordt ook een sportbegeleider in het zonnetje gezet.


Talentenprijs (individueel)

Andrea Bouma heeft zich het afgelopen jaar enorm ontwikkeld als sprintster op de 100 en 200 meter. Ze is op deze afstanden afgelopen zomer Nederlands kampioene geworden in haar leeftijdsklasse, heeft op het NK-atletiek voor senioren de finale gehaald op de 200 meter en heeft zich met de tijd van 23.93 sec. die ze daar liep tevens geplaatst voor het WK. Ze is op dit moment sneller dan Dafne Schippers op die leeftijd was.

Talentenprijs (sportploeg)

De Minioren Columbiaan zijn in 2016 Nederlands Kampioen geworden. Bij de estafette hebben de minioren zelfs een Nederlands record gezwommen. De totale drie uur durende wedstrijd is gewonnen met 24 zwemmers. Hierin zijn verschillende onderdelen, 50 meter, 100 meter en ook estafettes met 3 zwemmers en met 6 zwemmers.


Sportbegeleidersprijs
Willem Homan heeft zich in de bijna 50 jaar dat hij actief is bij RKVV Teylingen vrijwel altijd ingezet voor jeugdteams. Maar ook seniorenteams heeft hij getraind en gecoacht. Ook is Willem jaren begeleider geweest van het jaarlijks terugkerende jeugdkamp van Teylingen. Zeer bijzonder is de training en begeleiding van het G-team. Al ruim 17 jaar is Willem de trainer van het team met een verstandelijke of lichamelijke beperking die voetbal fantastisch vinden. Hij is altijd aanwezig en weet op sportief gebied meer uit jong, oud en mensen met een beperking te halen. Willem is een bruggenbouwer en weet door zijn teambuilding meer uit teams te halen. Half april is Willem met zijn G-team te zien in het tv-programma met Johny de Mol. In het bijzijn van Dirk Kuit en Davy Klaassen is er door het G-team een wedstrijd gespeeld.

Teylingen Sportprijs

TOP/Quoratio speelde het hele seizoen 2015-2016 een topseizoen. In de Ereklasse op het veld volgden de overwinningen elkaar op en werd uiteindelijk de veldfinale bereikt. TOP was het hele jaar in vorm en bereikte redelijk 'makkelijk' de play offs. TOP werd in het Ziggo Dome voor de derde keer Nederlands kampioen. Met deze derde titel plaatste ze zich ook voor de Europacup.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant