Foto: pr.
Foto: pr. Foto: pr.

VCS dames stijgt drie sets boven zichzelf uit

Sport Sassenheim

Sassenheim • VCS dames 1 speelde  donderdag in de Wasbeek tegen de nummer 3 uit de poule, Zovoc dames 2. Het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim staat zelf comfortabel vijfde in de poule en heeft geen promotiedoelstelling, maar is zeker nog gebrand op punten binnenhalen. Er wordt in de voorbespreking afgesproken vooral in te zetten op maximale servicedruk.

De eerste set pakt dit uitmunten uit, Sassenheim wint met 25-12. Naast een stabiele servicedruk, vallen ook alle andere puzzelstukjes helemaal op hun plek. De pass wordt goed geleverd en de aanvallers weten zelf overtuigend tot scoren te komen. De trainingen stonden afgelopen week in het teken van de blokkering en werpen deze avond veelvuldig vruchten af. Ook de tweede set wordt overtuigend met 25-14 binnengehaald.

Kortste eind

De dames van Zovoc laten de moed echter nog niet zakken en laten zien waarom zij in de top drie meedraaien. Zovoc loopt in op VCS en als daardoor de durf in de aanval wat afneemt, wint Zovoc met 26-24. Desondanks houdt VCS de moed er goed in, maar trekt ook in de vierde set net aan het kortste eind met 25-22.

IJzersterke Van Wieringen

VCS weet de communicatie onderling de hele wedstrijd door goed te houden en de energie in het team is merkbaar langs de kant. Deze wedstrijd kent een groot aantal lange rally's, waarin beide teams zich niet willen laten kennen en er mooi fanatiek volleybal te zien was voor het publiek. Uiteindelijk beslist spelverdeler Esther van Wieringen met een ijzersterke serviceserie de wedstrijd in het voordeel van VCS (3-2) en wordt de wedstrijd afgerond met 15-1 (!) op het telbord.  Op donderdag 6 april spelen de dames de volgende wedstrijd, wederom in de Wasbeek, tegen Inter Rijswijk dames 2.

Degradatiestrijd VCS heren

Het eerste herenteam van VCS is nog altijd in een spannende strijd tegen degradatie verwikkeld. Maar liefst vier teams lopen nog het risico om tiende of elfde te worden. Afgelopen vrijdag speelde VCS heren 1 tegen directe concurrent Kalinko heren 3. Diagonaal Jeroen van Schie en libero Martijn Boersma ontbraken, maar VCS wist de schade gelukkig beperkt te houden. Met een 2-3 verlies duurt de strijd voorlopig nog even voort. Een nieuwe kans op punten doet zich donderdag 30 maart voor, dan speelt VCS thuis tegen Thor heren 1 uit Bergambacht.

Uit de krant