Forwodians loopt het kampioenschap net mis, maar kan terugkijken op een goed seizoen. | Foto: pr.
Forwodians loopt het kampioenschap net mis, maar kan terugkijken op een goed seizoen. | Foto: pr. Foto: pr.

Forwodians loopt kampioenschap net mis

Sport Voorhout

Voorhout • Forwodians deed zaterdag wat zij moest doen, en won de laatste wedstrijd van Punch. Door het onderling resultaat eindigden de Voorhoutse basketbalsters echter op de tweede plek.

Twee speelsters konden niet mee naar de wedstrijd in Delft tegen Punch, het team van de technische universiteit. Eva Groeneveld, die dit hele jaar geblesseerd op de bank zat was wel mee om haar team naar winst te klappen, net als Sabine den Os, die ook niet kon spelen. Laura Verhees, een 19-jarige speelster uit Dames onder 20, kwam haar clubgenoten helpen.

Grote voorsprong

Punch gaat voortvarend van start en heeft al gauw drie punten op het scoreboord staan. Via INge Gouw, Els Nouwens en nieuwkomer Verhees is de stand na de eerste periode 6-23.


In de tweede periode is het Lotte van der Hulst die na mooi rondspelen als eerste een ruimte naar de basket ziet en kan scoren. Monique van der Lans komt het veld in en ook zij weet al gauw te scoren vanaf de driepuntslijn. Emma Brocken weet wederom de bal te stelen en in een fast break naar het bord te gaan. Ze wordt echter gehinderd in haar scorepoging en komt aan de vrije worplijn te staan. De Teylingse dames sluiten de tweede periode af met een 19-40 voorsprong.

Enkelblessure
Forwodians mag aan het begin van de derde periode de bal innemen. Emma Brocken passt de bal naar Fenny van de Nouland, krijgt de bal weer terug en scoort. Niet veel later moet Van de Nouland naar de kant met een enkelblessure. Marjon van Egmond scoort in de laatste minuut en de derde periode wordt afgesloten met een 28-52 voorsprong, een lekker begin voor de laatste periode. De laatste periode is voor Punch, zij weten vaker de bal in het net te leggen. Punch sprokkelt nog 19 punten bij elkaar, Forwodians nog 10. Dankzij de winst in de eerste drie periodes is Forwodians winnaar.

Tweede plaats

Voor Foreholte begint na de winst, het wachten op de uitslag van de wedstrijd van de nummer twee. BC Shooters uit Bunschoten. Zij spelen 's avonds tegen LUSV uit Leiden hun laatste wedstrijd. Waar Forwodians eindigt in de poule hangt af van die wedstrijd. Shooters wint de wedstrijd en dat betekent dat Forwodians en Shooters evenveel wedstrijden gewonnen en verloren hebben. Forwodians heeft een hoger doelsaldo, maar het onderling resultaat telt. Shooters heeft twee keer gewonnen van Forwodians en zijn kampioen. Forwodians eindigt het seizoen op de tweede plaats. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant