De commissie is blij met het nieuwe clubhuis. V.l.n.r. Nanne Sluymer, Hans v.d. Nieuwendijk, Marijke v.d. Bos, Wil Danes en Nol Sikking. | Foto: pr.
De commissie is blij met het nieuwe clubhuis. V.l.n.r. Nanne Sluymer, Hans v.d. Nieuwendijk, Marijke v.d. Bos, Wil Danes en Nol Sikking. | Foto: pr. Foto: pr.

TV Overbos trots op nieuw clubhuis

Sport Warmond

Warmond • Na een ingrijpende verbouwing van vier maanden is op zondag 21 mei het vernieuwde clubhuis van tennisvereniging Overbos in gebruik genomen.

Het lukte het bestuur om de financiering en de garantstelling van de gemeente te verkrijgen om zo de financiële middelen te hebben om de broodnodige renovatie te doen. De extra voorzieningen voor gehandicapten, zoals een drempelloos entree, een invalidentoilet en tennisbanen die al geschikt waren voor rolstoelers, waren voor de gemeente een extra aanleiding Overbos met een subsidie te ondersteunen.

In zijn speech roemde een trotse voorzitter Nol Sikking de inzet van zo'n 80 vrijwilligers. "De eerste ideeën werden gelanceerd in 2014 en nu, anno 2017, staat er een prachtig clubhuis," aldus Sikking.

Duurzaam

Bij de verbouwing van het clubhuis is bijzonder gelet op duurzaamheid. Zo zijn alle schakelaars in toiletten, kleedkamers en opslagruimtes vervangen door sensoren. Dat betekent bij betreding van een ruimte gaat automatisch licht aan en bij het verlaten schakelt het licht vanzelf uit. Alle daken zijn geïsoleerd, er is een HR-installatie geïnstalleerd en er is een regeneratie systeem aangelegd waardoor alle lucht wordt gezuiverd en weer wordt 'teruggeven' aan de ruimte. Er is gedacht aan een geïsoleerde vloer en alle armaturen zijn voorzien van ledverlichting. Het betekent niet dat alles nu klaar is. Na een korte pauze gaan de vrijwilligers aan de slag met de volgende projecten: ledverlichting voor de tennisbanen en de aanschaf van zonnepanelen.

De opening werd verricht door de uitvoerder van bouwbedrijf Johlex, Eric v.d. Poel en bouwcommissielid en supervrijwilliger Willem Wehrmann. Vervolgens toostten zo'n honderd belangstellenden op het behaalde resultaat aan de Herenweg.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant