Logo deteylinger.nl
The Bassets kent een moeizame voorbereiding en verliezen van de studenten uit Delft. | Foto: pr.
The Bassets kent een moeizame voorbereiding en verliezen van de studenten uit Delft. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Moeizame voorbereiding voor The Bassets

  Sport

Sassenheim • Terwijl er hard gewerkt wordt aan het nieuwe kunstgrasveld van rugbyclub The Bassets, traint de selectie net zo hard voor het nieuwe seizoen. In de voorbereiding spelen de heren ook diverse oefenwedstrijden om zich nog beter voor te bereiden op het echte werk. De eerste oefenwedstrijd was tegen de Delftse studenten (DSRC).

DSRC is de oudste rugbyclub van Nederland en promoveerde vorig jaar naar de Ereklasse waar ook The Bassets in uitkomen. De wedstrijd was niet alleen om te kijken hoe beide teams er voor staan, maar gaat ook om een echte prijs: De Sjoukje, een groot betonnen beeld, geschilderd in de clubkleuren van beide teams. De winnaar mag De Sjoukje een jaar lang in bezit houden. Jarenlang stond het beeld vol trots in Sassenheim en The Bassets wilde dat graag zo houden, maar het liep niet zoals verwacht.

Frustratie

Hoewel The Bassets al snel met 7-0 voor kwamen, verblikte of verbloosde de studenten niet. Zij namen de regie in handen en lazen The Bassets de les. De Sassenheimers konden de wedstrijd niet meer in handen krijgen. Van verzorgd spel was geen sprake en de wedstrijd simpel opbouwen lukte al helemaal niet. De frustratie over onderling falen kreeg de boventoon. Heel af en toe lukte er iets, maar bij de studenten was alles net iets beter verzorgd. Zij trokken daarom ook aan het langste eind van een moeizame wedstrijd. Door een 22-12 winst blijft De Sjoukje dit seizoen in Delft.  

Trainingsweekend

De mannen van Bassets-trainer Phil Leck hebben nog vier weken de tijd om alles op de rails te krijgen voor het nieuwe seizoen begint. Met een trainingsweekend in België en nog twee oefenwedstrijden moet dat lukken, maar ze zullen er hard aan moeten werken.

Meer berichten