Foreholte maakt zich op voor terugkeer in de eredivisie | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Na het kampioensfeest maakt Foreholte zich op voor de eredivisie. |  Foto: pr.
Na het kampioensfeest maakt Foreholte zich op voor de eredivisie. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Foreholte maakt zich op voor terugkeer in de eredivisie

  Sport

Voorhout • Bij handbalvereniging Foreholte staat zaterdag 23 september omcirkeld in de agenda. De terugkeer in de Eredivisie is een feit als het eerste fluitsignaal om 20.45 uur in sporthal De Tulp.

Het kampioensfeest ligt al een tijdje achter de speelsters van Foreholte. In het voorjaar gingen ze nog op een platte kar door Voorhout, nadat met het behaalde kampioenschap, ook promotie naar de eredivisie was afgedwongen. Trainer Ricardo Clarijs deed volop mee in de feestvreugde. Juist de succestrainer komt op zaterdag met zijn nieuwe club VOC uit Amsterdam op bezoek in Voorhout. De wedstrijd tegen de landskampioen is een mooi affiche voor de ploeg van de nieuwe Foreholte-trainer Ken van Hasselt. Hij moet het overigens zonder Wendy Smits doen. De topspeelster is er vanwege persoonlijke omstandigheden dit seizoen niet bij.

Programma

Na de openingswedstrijd, speelt Foreholte een week later een oefenwedstrijd. Op zondag 7 oktober is de tweede competitiewedstrijd, uit tegen bekerwinnaar Dalfsen. Verder bestaat de eredivisie uit V.Z.V. ('t Veld), Quintus (Kwintsheul), V & L (Geleen), E & O (Emmen), Venlo, S.E.W (Nibbixwoud), Borhave. Eind maart, begin april ontstaan er een kampioenspoule en een degradatiepoule. Tijdens de competitie wordt op doordeweekse avonden de bekercompetitie afgewerkt, net als eventuele Europacup wedstrijden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>