The Bassets knokt zich naar de overwinning. | Foto: pr.
The Bassets knokt zich naar de overwinning. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets wint slijtageslag

Sport Sassenheim

Sassenheim • The Bassets hebben in Castricum na een ware slijtageslag gewonnen. Halverwege de wedstrijd stond de ploeg van Phil Leck al voor, maar om de punten mee te kunnen nemen, moest ook in de tweede helft heel hard gewerkt worden.

Trainer Leck zal maar wat blij zijn geweest dat hij een volle reservebank mee had genomen naar de wedstrijd tegen grootmacht Castricum. Vooraf was het aan Sassenheimse kant al puzzelen om een fitte ploeg het veld in te sturen. Door diverse blessures begon het team al met diverse wijzigingen. Het leek The Bassets niet te deren; bij rust stond het 6-16 in het voordeel van de Sassenheimers.

Vijfde plaats

De rekening voor de voorsprong werd wel gepresenteerd: twee spelers moesten na rust achterblijven in de kleedkamer vanwege blessures. De reserves van The Bassets wisten het karwei af te maken. In de slijtageslag vielen de punten aan beide kanten, waardoor de winst naar The Bassets ging. De 23-33 winst is een prestatie van formaat, die de voorlopig vijfde plaats in de eredivisie oplevert. 

Op zaterdag 7 oktober speelt The Bassets de volgende wedstrijd. Om 15.00 uur is de aftrap van de thuiswedstrijd tegen de Delftse Studenten DSRC. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant