Foreholte verliest in Badhoevedorp

Sport Voorhout

Voorhout • De ene zondag is de andere niet… Daar waar Foreholte zich vorige week nog terugvocht naar een overwinning in de openingswedstrijd tegen Laakkwartier, daar liet het, de punten liggen ergens op een kunstgrasveld langs de A9 in Badhoevedorp. Hoewel absoluut geen verkeerde ploeg, was Pancratius toch niet de ploeg waar de Voorhouters van hadden moeten verliezen.

Met een ongewijzigde basis begon trainer IJzendoorn aan de wedstrijd tegen de grote onbekende tegenstander. Na vijf minuten keek zijn ploeg tegen een achterstand aan toen Casper Brabander zomaar de bal op het middenveld inleverde en Pancratius in drie passes middenvelder Ervin Cotfried vrij voor keeper Matthijs Guijt zette (1-0). Lang bleef het Voorhoutse antwoord niet uit. Rick Brabander zette voor op Sten Admiraal. Zijn schot eindigde nog op de deklat, maar Toni Arroyo was alert en gleed de terugspringende bal binnen (1-1).

Bijna op voorsprong

Tot aan de rust hadden de Voorhouters het beste van het spel en hadden ze op voorsprong moeten komen als Rik Brabander zijn voet had gezet tegen de voorzet vanaf de linkerflank. Dat gebeurde echter niet en zo bleef de wedstrijd spannend tussen twee ploegen die in elk geval voetballend tot een resultaat poogden te komen.

Achter de feiten aan

Ongewijzigd kwamen de tweeëntwintig uit de kleedkamer voor de tweede helft en hoewel de Voorhoutse volgers het er over eens waren dat er hier op Badhoevedorp niet verloren hoefde te worden, waren we tien minuten verder en liep Foreholte opnieuw achter de feiten aan. Was het even eerder dat middenvelder Cotfried een kansrijke vrije trap verprutste, dat liet uitblinkende middenvelder Ralf Fenne wel uit zijn hoofd. Zijn inzet zoefde over de muur buiten bereik van Matthijs Guijt in de linkerbovenhoek (2-1).

Rood

Wederom gingen de Voorhouters in de achtervolging, maar al te veel kansen leverde al die inzet niet op. Mink Schinkelshoek kwam voor Joost van Dam, scheidsrechter Mourabit spaarde nadrukkelijk Merano Linger voor z'n tweede gele kaart, maar kon niet anders dan direct rood trekken voor een onbegrijpelijke actie van matchwinner Ralf Fenne op Lucas Wiering. Spits Wouter Nolles kwam een kwartier voor tijd ook nog in het veld, maar ja: de ene zondag is de andere niet…