Logo deteylinger.nl
Lisa van der Geest (m) klopt Carien Kleibeuker (l) en Elma de Vries (r) in de openingswedstrijd van het marathonseizoen. | Foto: pr./Arjen Vervoort
Lisa van der Geest (m) klopt Carien Kleibeuker (l) en Elma de Vries (r) in de openingswedstrijd van het marathonseizoen. | Foto: pr./Arjen Vervoort (Foto: Arjen Vervoort.)
Warmond

Lisa van der Geest wint eerste marathon

  Sport

Warmond/Amsterdam • Lisa van der Geest heeft zondag 22 oktober de eerste wedstrijd van het nieuwe marathonseizoen op haar naam geschreven. In de finale op de Jaap Edenbaan klopte ze medevluchtsters Carien Kleibeuker en Elma de Vries. 

In de lichte motregen brachten de vrouwen in Amsterdam een aantrekkelijke wedstrijd. Het waren aanvalsters die de wedstrijd maakten en daar uiteindelijk op het podium ook voor werden beloond. De beslissende ontsnapping werd gemaakt door de Warmondse Lisa van der Geest en haar dorps- en ploeggenote Iris van der Stelt. Zij kregen Loes Adegeest, Margo van de Merwe, Elma de Vries en Emma Engbers mee. Het zestal pakte een mooie voorsprong, waarbij later Carien Kleibeuker zich nog aansloot. Adegeest en Van de Merwe konden het hoge tempo niet volgen en haakten af. De vijf die overbleven slaagden erin het peloton op een ronde te zetten.

Voorsprong

De strijd was nog niet gestreden. Er ontstond met nog 25 ronden te gaan een nieuwe kopgroep waarin ook Van der Geest, De Vries en Kleibeuker zaten en die groep leek op weg naar een tweede ronde voorsprong. Iris van der Stelt ging solo in de achtervolging en ook het peloton kwam toch in beweging. De kopgroep ging niet rond, maar bij het afsprinten van het peloton ging Kleibeuker aan.

Lisa van der Geest kon uiteindelijk aansluiten, maar voor De Vries was de afstand te groot geworden en zij moest genoegen nemen met de derde plaats. In de eindsprint klopte Van der Geest Kleibeuker, waardoor zij haar vierde overwinning op kunstijs kan bijschrijven. Ook mag ze haar eerste oranje leiderstrui in de KPN Marathon Cup

Op vrijdag in Thialf

Op zaterdag 28 oktober is de tweede marathonwedstrijd, in Leeuwarden, waar Van der Geest in de oranje leiderstrui van de KPN Marahon Cup aan de start verschijnt. Op vrijdag 27 oktober rijdt ze om 19.40 uur de 3000m van het Nederlands Kampioenschap afstanden in Thialf in Heerenveen. 

Meer berichten