Foreholte verliest op eigen veld | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Cor de Mooy
Voorhout

Foreholte verliest op eigen veld

  Sport

Voorhout • Na drie achtereenvolgende pijnlijke nederlagen voor Foreholte leek KDO de ideale tegenstander om het tij te keren. Het liep anders.

De wedstrijd was net op gang gebracht door de uitstekend fluitende 20-jarige Thijs Dogterom toen de bal al na twee minuten achter doelman Matthijs Guijt in het doel lag. Betrekkelijk makkelijk kwam KDO over de rechterkant door en spits Matthijs van Rijn wist langs doelman Guijt de verre hoek te vinden (0-1). De Voorhouters gingen op zoek naar de gelijkmaker maar speelden daarin bijzonder slordig en zonder enig zelfvertrouwen. KDO hoefde zich geen enkele zorg te maken over het verloop van de wedstrijd. Na een half uur kreeg Foreholte door sleuren van de middenvelder Bleijswijk en Jongbloed wat meer grip op de wedstrijd en de tegenstander, maar vrije kopkansen voor Patrick Roukema en Joost van Dam verdwenen tot niet tussen de Kwakelse palen.

Ongewijzigd kwamen de teams weer terug uit de kleedkamer. Foreholte drong KDO weliswaar terug, maar in de uitval waren de snelle KDO-ers levensgevaarlijk. Natuurlijk gingen de Voorhouters op zoek naar de gelijkmaker. Eerst werd een geblokt schot van Lucas Wiering nog net overgetikt door doelman Jesper Oudshoorn en verdween een kopbal van Tjeerd van der Zwaan miraculeus via een KDO-hoofd over het doel en ten laatste vond een hard schot van Pim Spreeuw ook de vuisten van Oudshoorn. Uiteindelijk was het spits Toni Arroyo die de voorzet vanaf rechts met het hoofd verlengde en de bal in de linkerhoek liet ploffen (1-1). De supporters van de thuisclub gingen er eens goed voor zitten, maar de ploeg van trainer IJzendoorn aarzelde. Dat kwam KDO goed uit. Binnen twee minuten was het gat geslagen. De Voorhoutse verdedigers werden door de KDO-aanvallers voorbijgesneld en tweemaal stond rechtervleugelaanvaller Jesse Stange aan het eind van de aanval waarbij de laatste goal prachtig over keeper Guijt geplaatst in de hoek verdween (2-1 en 3-1). Zwaar ontgoocheld vertrok de thuisclub richting de kleedkamer met precies zeven dagen hersteltijd, want dan komt DSOV uit Vijfhuizen naar de Elsgeest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>