Keepster Marit Huiberts met Dana Vincenten en Britt van Leijden in de verdediging. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte komt net tekort tegen koploper V&L

Sport Voorhout

Voorhout • De start van de eredivisie staat in het teken van de vele onderbrekingen in verband met Europese wedstrijden van een aantal ploegen. Na eerst van landskampioen V.O.C. en daarna bekerwinnaar Dalfsen verloren te hebben, lag de competitie even stil. Op zaterdag 28 oktober werd de derde wedstrijd gespeeld en kreeg Foreholte de handbalsters van V&L uit Geleen op bezoek. Dit team, dat op een gedeelde eerste plaats staat in de eredivisie, liet zien dat met meer trainingsuren meer bereikt kan worden.

Foreholte startte voortvarend. De doelpunten vielen om en om. Halverwege de eerste helft stond het 9-10. De Voorhoutse speelsters hadden voornamelijk moeite met het snelle omschakelen van aanval naar het verdedigen. V&L maakte hier gebruik van door snelle tegenaanvallen. Ook verdedigend beschikte de ploeg uit Geleen over het nodige intelligente fysiek. In het laatste gedeelte van de eerste helft leek Foreholte even de weg kwijt te zijn, want het werd 11-17, maar de dames herpakten zich en wisten in vijf minuten vijf maal te scoren. Desondanks liep Marisha vd Geest tegen twee tijdstraffen op en moest op haar hoede zijn in het verdedigen. Bij rust stond het 16-18.

Tien minuten scoreloos

Met een goed gevoel werd aan de tweede helft begonnen. Junior Marit Huiberts (16) die een prima eerste helft keepte, gaf het stokje over aan Mayra de Boer voor de tweede helft. Het werd een spannende periode. V&L wilde zich niet gewonnen geven en Foreholte vocht voor wat het waard was. Tot halverwege de tweede helft kon het hardwerkende Foreholte het bijbenen (24-24). Daarna liep V&L bij Foreholte weg, want de Voorhoutsen konden tien minuten het doel niet vinden. Het gat was geslagen en Foreholte kon het niet meer dichten. De wedstrijd eindigde in 27-32.

Doelpuntenmakers

Foreholte kan terugkijken op een leerzame en spannende wedstrijd voor de in grote getale opgekomen handballiefhebbers op de tribunes. De doelpunten kwamen uit handen van: Dana Vincenten 5, Chantal Slegtenhorst 4, Ramona Vink, Malou Oud en Marisha vd Geest 3, Saskia Kolster, Melanie Zwaan en Lot van Kampen 2, Britt van Leijden, Kim Schuurbiers en Lisanne Ruiter 1 .

Op zaterdag 4 november is er een wedstrijd in en tegen Venlo.