Rode lantaarn voor Foreholte na verlies tegen DSOV

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte kent een moeizame start in de 2e klasse C en kreeg in DSOV een tegenstander van formaat op bezoek. De bezoekers zouden bij winst aan de kop van de ranglijst staan, terwijl dat voor Foreholte de laatste plaats zou betekenen.

Op zich was het een wonder dat DSOV pas in de veertiende minuut de leiding nam, want al in de eerste minuut gingen de Voorhouters tijdens een intense scrimmage voor de ogen van keeper Matthijs Guijt door het oog van de naald. Daarna kopte Bianco Carolina in vrije positie naast, maar linkerspits Levi van Ooijen kopte knalhard diagonaal raak uit een voorzet van middenvelder Jean Pierre Kerkeboom (0-1). Rick Brabander probeerde onmiddellijk terug te slaan, maar zijn inzet verdween diagonaal net naast het doel van DSOV-goalie Danny van der Giezen. Diezelfde doelman pareerde adequaat een inzet van Christian Guijt en dat zou hij gaande de wedstrijd nog een aantal keer herhalen. Ondertussen had Bianco Carolina recht in de handen van Guijt gekopt.

Tegendoelpunt

In de 32e minuut voerde het fysiek sterke en strak spelende DSOV een mooie aanval uit. Die begon bij de excellerende verdediger Danny Rathebe. Met een simpele voetbeweging speelde hij het middenveld in en binnen de kortste keren lag de bal opnieuw bij Levi van Ooijen die prachtig binnenschoot (0-2). Even later onderscheidde de dubbele doelpuntmaker zich minder positief door veel te hard door te gaan op keeper Matthijs Guijt. De doelman kon nog met moeite opgelapt worden. Terwijl de nuchtere Voorhoutse supporter rekening hield met een grotere achterstand, was het spits Toni Arroyo die attent was bij aarzelend uitverdedigen bij DSOV (1-2).

Horde

In de hele tweede helft trachtte Foreholte om de gelijkmaker achter doelman van der Giezen binnen te werken, maar telkens bleek deze Vijfhuizense sluitpost een 'te grote horde' om te nemen. Schoten van Christian Guijt, Rick Brabander en een kopbal van Joost van Dam stuitten telkens op de DSOV-goalie. Daarnaast bleef DSOV voortdurend latent gevaarlijk, maar slaagden zij er ook niet in om de voorsprong te vergroten. In de laatste tien minuten konden de Voorhouters geen vuist meer maken. De energie was volledig opgebruikt en redelijk soeverein speelde de nieuwe koploper de wedstrijd uit.

Voor DSOV betekent de drie punten een plek bij de bovenste ploegen. In Voorhout hangt de vlag er anders bij. Door het verlies is Foreholte de rode lantaarndrager in de 2e klasse C.