Teylings schaatssucces: Leander van der Geest en Iris van der Stelt kijken terug op succesvol marathonweekend. | Foto: pr./schaatspeloton.nl
Teylings schaatssucces: Leander van der Geest en Iris van der Stelt kijken terug op succesvol marathonweekend. | Foto: pr./schaatspeloton.nl Foto: pr./schaatspeloton.nl

Van der Stelt leider in Marathon Cup

Sport Warmond

Warmond/Sassenheim • Het drukke schaatsweekend heeft succes opgeleverd voor schaatsers uit Teylingen. Iris van der Stelt, woonachtig in Sassenheim, veroverde de leiderstrui in de KPN Marathon Cup. Lisa van der Geest zou in actie komen op het NK afstanden, maar kon wegens ziekte niet presteren waar vooraf op gehoopt was. 

Tijdens de eerste wedstrijd in Amsterdam kregen de aanvallers de kans om weg te komen, dit keer controleerde het peloton de wedstrijd in Leeuwarden. Twee keer was er een uitlooppoging, maar voor de finale was iedereen weer ingelijfd in het peloton. Het werd dus een massasprint en daar bleek dat er absoluut geen maat staat op de sprintkwaliteiten van Francesca Lollobrigida. Bij het ingaan van de laatste bocht ging de Italiaanse vol aan en reed haar concurrente op meters. Achter de juichende Lollobrigida ging de tweede plaats naar Janneke Ensing en werd Aggie Walsma derde. Iris van der Stelt behaalde met een vierde plaats voldoende punten om de Oranje leiderstrui over te nemen van haar door ziekte afwezige ploeggenote Lisa van der Geest. 

WIJC-lid Loesanne van der Geest reed naar een tiende plaats in haar tweede seizoen in de Topdivisie dames.

Anne Leltz uit Voorhout, ook lid WIJC, mocht dit keer invallen bij haar ploeg in de dames Topdivisie in Leeuwarden. Bij haar debuut op het hoogste niveau moest ze afhaken toen het peloton op stoom kwam.

Warmonders op NK afstanden

Vooraf was bij het NK afstanden gerekend op een knallend optreden van Lisa van der Geest, maar zij bleek ziek en aan de antibiotica. Op vrijdag kwam ze daardoor niet in actie op de 3000 meter. Wel stond Kees Heemskerk die avond aan de start op de 1500 meter voor heren. Heemskerk finishte in een tijd van 1.52.86. Koen Verweij kroonde zich kampioen in de afstand. 

Op zondag kwam Lisa van der Geest wel nog in actie op de 5000m. Haar tijd van 7.26.68 was niet genoeg voor een podiumplek.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant