| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte pakt zwaarbevochten punt

Sport Voorhout

Voorhout • De competitiestart verloopt voor Foreholte nog niet zoals gehoopt. Na weken met verliespartijen, werd tegen ROAC in de tweede helft een punt veilig gesteld.

Op het allerlaatste moment wisselde ROAC-trainer Hein Leliveld de teruggekeerde Martijn van Trigt in de ploeg voor de niet-fitte spelmaker Thijs van Seggelen. Onmiddellijk beloonde Van Trigt zijn trainer, want hij was gedurende de gehele eerste helft een voortdurende plaag voor Foreholte en met name voor zijn persoonlijke verdediger Joost van Dam. Vanaf de aftrap was Van Trigt gevaarlijk, terwijl hij in minuut twee vanaf links de bal diagonaal naast het Voorhoutse doel schoot. ROAC-spits Dick Heemskerk zag vervolgens zijn schot in de handen van goalie Matthijs Guijt eindigen, maar na negentien minuten vergat Tom Bleijswijk aan de andere kant zijn hoofd tegen de uitgekiende voorzet van Toni Arroyo te zetten.

De Voorhouters mochten de wedstrijd maken, de paars-zwarte formatie trok zich bij balverlies terug op de eigen helft en loerde op de tegenaanval. Daarbij zorgden de ROAC-vleugelverdedigers ervoor dat hun tegenstanders Rick Brabander en Christian Guijt zich via de zijkanten in elk geval niet konden manifesteren.

Overwicht

Vlak na het half uur viel de openingstreffer. Terwijl veel Voorhouters zich diep op de helft van ROAC bevonden, begon de thuisclub aan een razendsnelle uitval. Dat resulteerde uiteindelijk in een hardloopwedstrijd tussen Van Trigt en de Voorhoutse verdedigers. Koelbloedig deponeerde Martijn van Trigt de bal in de korte hoek naast Foreholte-keeper Matthijs Guijt (1-0). De Voorhoutse frustratie was groot aan het eind van de eerste helft. De cornerverhouding  was 1 – 11 en dat gaf haarfijn het veldoverwicht en balbezit weer, maar opnieuw was de Voorhoutse achterstand daar.

Goal van Wiering

De tweede helft voltrok zich onder apocalyptische weersomstandigheden. Terwijl de laagstaande zon over het veld scheen, regende en hagelde het gedurende bijna de gehele periode uitermate intens. Foreholte stroopte de mouwen op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker werd gevonden toen linksback Lucas Wiering besloot om maar eens van afstand te schieten. Vanaf 25 meter verdween de bal door een woud van spelers volkomen onverwacht langs en over ROAC-doelman Dammes van der Poel (1-1). Foreholte trachtte door te drukken en ROAC moest achteruit, een Voorhoutse driepunter leek in de maak. Overigens leverde het Voorhoutse overwicht op inzet niet al te veel kansen op.

Wissels

In de allerlaatste fase van de strijd herpakte ROAC zich en wisselde trainer Leliveld stormrammen Sam van der Geest en Joost van den Bosch in de ploeg. De bal werd vanuit vrije trappen en hoekschoppen het Voorhoutse strafschopgebied ingepompt, maar de ploeg van trainer IJzendoorn wist stand te houden en het zwaarbevochten punt mee terug te nemen naar Voorhout.