Marisha van der Geest werd topscoorder met zeven goals. | Foto: pr. Foto: pr.

Handbaldames hard onderuit in Venlo

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte kon in Venlo geen vuist maken en verloor ruim.

Foreholte startte goed in Limburg. De Voorhoutse dames scoorden als eerste. Na een kwart wedstrijd was het 6-4 voor Venlo. Het liep niet echt bij de bezoekers. Het baltempo was te laag en te voorspellend en verdedigend was de communicatie niet altijd zoals die moet zijn. Marisha vd Geest was de enige die met haar schot uit de tweede lijn  zeven maal doeltreffend was. De ruststand was 13-9.

Zelfvertrouwen zakt weg

Gezien de eerste helft was het wel duidelijk, dat de dames in de tweede helft wel uit een ander vaatje moesten gaan tappen om de winst naar Voorhout mee te nemen. Er gebeurde van alles in de tweede helft, maar de Voorhoutsen kregen de trein niet meer op de rails. Eerst werd de 13-10 nog wel binnen geschoten, maar binnen vier minuten stond Venlo op 18-10. Foreholte viel als los zand uit elkaar en het zelfvertrouwen zakte weg. Halverwege de tweede helft was het 23-14. Door enkele tijdstraffen werd het allemaal nog rommeliger en Foreholte moest teleurgesteld toezien dat Venlo wel erg makkelijk aan de doelpunten kwam. Het laatste fluitsignaal  kwam bij een 29-18 eindstand.

De competitie ligt drie weken stil. Foreholte speelt in de tussentijd wel voor de bekercompetitie, op donderdag 9 november in Kwintsheul tegen Quintus 2.

Scores

Voor Foreholte scoorden Marisha vd Geest 7 x, Dana Vincenten 3 x, Kim Schuurbiers en Nikki vd Post beide 2 x, Britt van Leijden, Ramona Vink, Melanie Zwaan en Saskia Kolster 1.